Έθνικ κεφτεδάκια του Λεο

 

Pin It Χίλιες και μια νύχτες!!!!
DSC06868-001
Υλικά
1 κιλό κιμά
4 φέτες ψωμί ή παξιμάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπέρια ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 αυγά
70ml κρασί κόκκινο
70ml λάδι
Κάρυ, πάπρικα, ρίγανη, κύμινο
·δυόσμο ή μαϊντανό ή ένα σφηνάκι ούζο με γλυκάνισο
αλάτι, πιπέρι
Για το αλεύρωμα
3 κ.σούπας αλεύρι
1 κ.σούπας σιμιγδάλι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί με το κρασί.
DSC06849
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά με τις  τριμμένες  φέτες.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ .
DSC06852
και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
Βάλτε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ανακατέψτε το.
DSC06855
Σχηματίζουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
DSC06857
 
                Καλή Επιτυχία!!!
DSC06861-001
 
Υ.Γ. Μπορείτε για διαφορετικό αποτέλεσμα να προσθέσετε ψιλό σιμιγδάλι, ή αντί για κρασί λίγο ξύδι και λίγο γάλα. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μπαχάρι ή και λίγο κανέλλα για να έχει μια ξεχωριστή μυρωδιά. Βάζετε την φαντασία σας και παίζετε τον φιλοξενούμενο κάθε φορά με διαφορετική γεύση.
Η συνταγή είναι του φίλου μου Λεωνίδα που μπορεί να μην είναι επαγγελματίας μάγειρας αλλά βάζει κάτω πολλούς τέτοιους!!!

[embedded content]

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Syntages…apo spiti, http://syntagesapospiti.blogspot.com/2013/05/blog-post_28.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΠΑΚΕΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
  2. κεφτεδάκια από μπαρμπουνοφάσουλα σε σάλτσα
  3. Κεφτεδάκια μυρωδάτα και…πορτοκαλάτα
  4. Κεφτεδάκια Σουηδικά – Köttbullar