ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΤΟΥΡΣΙ!!!

 

Δείτε τη συνταγή στο COOKTHEBOOK

Από σχόλια σας πάνω σε άλλες συνταγές μου με αγγινάρες ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν τις συμπαθούν. Η Ελευθεροτυπία πάντως προχτές την Τρίτη έγραφε ότι η αγγινάρα περιέχει την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από όλα τα ζαρζαβατικά! Και όταν την έχουμε σε τουρσί την έχουμε διαθέσιμη όλο το χρόνο και σε άμεση …χρήση! Κάθε χρόνο τέτοια εποχή φτιάχνω τουρσί αλλά να σας πω την αλήθεια με τις συνταγές που έβρισκα στο διαδίκτυο και ακολουθούσα δεν έμενα και πολύ ευχαριστημένος. Φέτος όμως βρήκα «φλέβα χρυσού», έπεσα σε μια καταπληκτική συνταγή κυκλαδίτικη που είναι και η πιο εύκολη από όλες τις άλλες και δίνει και το καλύτερο αποτέλεσμα από νοστιμιά. Είναι συνταγή της Τήνου και την έχει στο βιβλίο της «Κυκλάδων γεύσεις» η Κα Νικολέττα Δελατόλα-Φωσκόλου.

1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΓΓΙΝΑΡΩΝ:
Καθαρίζουμε τις αγγινάρες σπάζοντας τα φύλλα λίγο πιο πάνω από την τρυφερή τους ρίζα και τις κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους το μαλλί. Μετά κόβουμε το κάθε κομμάτι στα δύο και αφού τα βυθίσουμε για λίγο μέσα σε ένα μπολάκι γεμάτο με χυμό λεμονιού τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
2. ΥΛΙΚΑ ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ:
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και λευκό ξύδι (προσοχή: μόνο λευκό!) στην αναλογία 2:1. Για 20 αγγινάρες βάζουμε 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο και ένα φλυτζάνι λευκό ξύδι καθώς και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
3. ΒΡΑΣΙΜΟ:
Ανάλογα με το πόσο σκληρές είναι οι αγγινάρες. Γι” αυτή την εποχή πιστεύω πως 5 λεπτά φτάνουν. Το ζητούμενο πάντως είναι να έχουν οι αγγινάρες μια τραγανότητα, να μη μας μαλακώσουν. Σβήνουμε και τις αφήνουμε όπως είναι στην κατσαρόλα.
4. ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ:
Αφού κρυώσουν στην κατσαρόλα, τις τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο με προσοχή και τις σκεπάζουμε με το ζουμί της κατσαρόλας. Το έδεσμα μας είναι έτοιμο, πεντενόστιμο και διατηρείται για ένα χρόνο εκτός ψυγείου.
Navarino-s: συνταγές lofaloco (low fat low cost)

Πηγή: COOKTHEBOOK

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. KAΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ!!!
  2. Λάχανο τουρσί
  3. Αγριογούρουνο με λάχανο τουρσί
  4. Μποστανοφάσουλα τουρσί

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • αγγιναρες τουρσι