ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ…

 
Απιστευτα ωραιο κρεας το αγριογουρουνο,μαριναρισμενο,και καλομαγειρεμενο
με μπολικα μυρωδικα…ουισκι και πετιμεζι δινουν το τελειο γευστικο αποτελεσμα
και ιδανικο για το Πρωτοχρονιατικο τραπεζι και οχι μονο.
Ενα φαγητο σκετο λουκουμι!!!
Δοκιμαστε το!!!
image
image
image

ΥΛΙΚΑ
2.500 κιλα αγριογουρουνο κομμενο σε μεριδες
2 κρεμμυδια λιωμενα στο μουλτι
4 σκ.σκορδο ψιλοκομμενες
10 κοκους μπαχαρι
3 φυλλα δαφνης
6 καρφακια γαρυφαλλο
Αλατι
Πιπερι
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
3/4 κρασοποτηρου ουισκι
3 νεροποτηρα ζεστο νερο
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΣΑΛΤΣΑΣ
1/3 κρασοποτηρου πετιμεζι
Τον χυμο απο 2 μετρια πορτοκαλια
Τον χυμο απο 1 λεμονι
3 κ.γλυκου κορν φλαουρ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
1/2 φλ.τσαγιου ξυδι
9 ακτινιδια κομμενα σε φετες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε πολυ καλα το κρεας,και το τοποθετουμε σε ταπερ που να κλεινει.
Ριχνουμε το ξυδι,και τα καθαρισμενα και κομμενα ακτινιδια και ανακατευουμε καλα.Κλεινουμε με το καπακι και το αφηνουμε στο ψυγειο ολο το βραδυ,η’μια ημερα ολοκληρη οπως εκανα εγω.

image

Την αλλη μερα αφαιρουμε τα ακτινιδια και τοποθετουμε το κρεας επανω σε απορροφητικο χαρτι,να στεγνωσει εντελως.Βαζουμε σε φαρδια κατσαρολα το ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε το κρεας

image

 να σωταριστει πολυ πολυ καλα να πιασει μια κρουστα σε σκουρο χρωμα..εδω πρεπει να οπλιστουμε με υπομονη για να εχουμε το αποτελεσμα που θελουμε.

image

Κατοπιν ριχνουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι.

image

Σβηνουμε με το ουισκι,

image

περιμενουμε να εξατμιστει το αλκοολ,ριχνουμε τα μυρωδικα μας,

image

προσθετουμε το ζεστο νερο.

image

Κλεινουμε με το καπακι την κατσαρολα και το αφηνουμε σε μετρια φωτια να σιγοβρασει για 2 περιπου ωρες.

image

5 λεπτα πριν το τελος του βρασμου ριχνουμε το αλατι Βαζουμε σε σεικερ τα υλικα για το δεσιμο της σαλτσας,τα χτυπαμε και τα ριχνουμε στο φαγητο.

image

Κουναμε κυκλικα την κατσαρολα να παει παντου,το αφηνουμε να παρει κανα 2-3 βρασεις και σβηνουμε το ματι.

image

Το συνοδευουμε με πουρε,ρυζι η’με πατατουλες φουρνου.Εγω εψησα μινι πατατουλες με χυμο απο πορτοκαλι,λεμονι,μουσταρδα,σκορδακι αλατι,πιπερι και ελαιολαδο και συνοδεψαν τελεια το κρεας μας.Ενα φαγητο σκετο λουκουμι!!!

image
image


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
     ΚΑΙ 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/UZdTP/~3/kk7LtyxvBSc/blog-post_26.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΨΗΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
  2. Κοτόπουλο λεμονάτο της κατσαρόλας με…
  3. ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ!!!
  4. Αγριογούρουνο στο φούρνο

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • πρωτοχρονιατικο τραπεζι αργυρω
  • μοσχαρι με ουισκι