Αλμυρή Τάρτα

 

Δείτε τη συνταγή απο Mageiras.gr

Μία τάρτα με αφράτη γέμιση

Υλικά για ζύμη τάρτας:

  • 180 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε   κύβους
  • 300 γρ. για όλες τις χρήσεις αλεύρι 
  • ¼ κ.γ. αλάτι 
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
  • 120 γρ. τυρί κρέμα φιλαδέλφια
  • 2 κουταλιές παγωμένο νερό 
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μήλου ή λευκό

Υλικά για τη γέμιση:

  • 4 αυγά
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. μπέικον σε κύβους
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 50 γρ. ροκφόρ
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί (επιλογής σας)
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι
  • 150 γρ. μανιτάρια σε φέτες κονσέρβα.

Εκτέλεση για τη ζύμη τάρτας:
Παγώνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν σε ένα μπολ. Βάζουμε το τυρί κρέμα μέσα στο αλεύρι και το ζυμώνουμε, μετά βάζουμε το βούτυρο και το ζυμώνουμε ξανά. Δεν το ζυμώνουμε πολύ απλά σφίγγουμε τη με τις παλάμες μας ώστε λίγο να ενωθούν. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα σελοφάν και το βάζουμε για 30 λεπτά στη κατάψυξη. Βγάζουμε τη ζύμη που μοιάζει με νιφάδες παγωμένες. Βάζουμε το ξύδι και το νερό και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε καλά. Ανοίγουμε το φύλλο μας με το πλάστη και το απλώνουμε στο ταψί μας.
Για τη γέμιση:
Σπάμε τα αυγά και βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε και τη κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε μέσα τα τυριά τριμμένα και το μπέικον και τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Αν μας φανεί σφικτό το μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα. Προσθέτουμε τη γέμιση επάνω στο φύλλο τάρτας και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180° βαθμούς στις αντιστάσεις. Βάζουμε το ταψί μας στη πιο χαμηλή σκάλα του φούρνου.

Πηγή: Mageiras.gr

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ζύμη για αλμυρή τάρτα
  2. Αλμυρή πατσαβουροπιτα
  3. Κολοκυθόπιτα αλμυρή Μακεδονίτικη