Αλμυρό κέικ

 

Δείτε τη συνταγή στο Betty’s Cuisine

Υλικά για μια φόρμα Νο 26:
2 φλυτζάνια καλαμποκάλευρο
3 κουταλάκια μπέικιν
Λίγο πιπέρι
1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 γιαούρτι 200 γρ.
3 αυγά
200 γρ ζαμπόν
1 φλυτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
Λίγη πιπεριά πράσινη, κίτρινη και κόκκινη
Κόβουμε το 1/3 περίπου από τις πιπεριές σε πολύ μικρά κομματάκια.
Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ώστε όταν ψηθούν να μην πάνε στον πάτο της φόρμας.

Ψιλοκόβουμε και το ζαμπόν.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν και το πιπέρι.

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα ~ μπορείτε να προσθέσετε 2-3 σταγόνες λεμονιού, βοηθάνε τη μαρέγκα να δέσει ευκολότερα!

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τους κρόκους.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι.

 Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μίγμα του κέικ.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ (26cm) και αδειάζουμε μέσα το μισό μίγμα.
Στρώνουμε από πάνω τις ψιλοκομμένες πιπεριές και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα.

 Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε το κέικ πάνω σε σχάρα να κρυώσει αρκετά πριν το κόψουμε.
 Ωραία ιδέα για μπουφέ…δεν συμφωνείτε;
Πολύχρωμο και νοστιμότατο!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κέικ αλμυρό.πολύ εύκολο ,και πολύ νόστιμο!!
  2. Το απλό αλμυρό κέικ
  3. Κεϊκ λεμόνι
  4. Κέικ με πετιμέζι και σταφίδες

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • ΑΛΜΥΡΑ KEIK