Αμερικάνικο τσιζκέικ

 

Δείτε τη συνταγή απο Ιστομαγειρέματα

Τούτο το τσιζκέικ το έκαμα 4 φορές πάντα με μεγάλη επιτυχία! Εκαμα το με διάφορα τοπινγκς, φρέσκες φράουλες, φρέσκα μπλούμπερις, κατεψηγμένα ράσμπεριες τζαι κατεψηγμένα μιξτ μπέρις. Τα τελευταία ήταν τα καλύτερα νομίζω. 
Να σας πώ για αλλαγή πρώτα τα υλικά. 
Για το μπισκότο πουκάτω:
1 πακέτο μπισκοτα Παπαδοπούλου (ειδικα τα ολικής αλέσεως φκαίνουν τέλεια!)
1 στικ βούτηρο ανάλατο δλδ 114 γρ
2 κουταλιές ζάχαρη (δοκιμάστε raw sugar) αλλά τζαι κανονική άσπρη γίνετε.
Για το τυρί
3 πακέτα κριμ τσίζ (εκαμα το και με φιλαδέλφεια αλλα τζαι άλλες μάρκες τζαι πάλε πετυχαίνει. Πολλές συνταγές λαλουν να βάλλεις το φουλ φατ. Εν λίο πελλάρα τούτο. Εγώ έκαμα το τζαι με το 1/3 less fat αλλά τζαι με 2 πακέτα 1/3 less fat τζαι ένα τέλεια fat free τζαι μια χαρά έγινε! Ούλλο φατ φρι εν εξαναέκαμα. Επίσης ενιξέρω τί επιλογές υπάρχουν στην Κύπρο/Ελλάδα ή οπουδήποτε είσαστε!)
1 ποτήρι (~200γρ) ζάχαρη άσπρη αν θέλεις να φκει ολόσαπρο αλλά τζαι με την  raw sugar φκάινει πολλά ωράιο απλά λιο πιο μπεσh.
1 κουταλάκι εξτρακτ βανίλιας
4 αυγά
Για το τόπινγκ που πάνω
Ένα πακέτο φρούτα της αρεσκέια σας (~340γρ)
1 ποτήριο  (~200γρ) ζάχαρη άσπρη ή  raw sugar 
ξύσμα απο 1 λεμόνι
2 ποτήρια νερό (400 mL)
Οδηγίες:
Βάλλετε ούλλα τα υλικά για το τοπιγκ σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Αμα βράσουν καλά χαμηλώνετε την φωτιά τζαι αφηστε τα μέχρι να μαρμελαδώσουν. Σβηστε την φωτιά τζαι αφήστε τα να κρυωσουν. Τούτο το στάδιο αν θέλετε μπορείτε να το κάμετε τζαι που την προηγούμενη ημέρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλέθετε τα μπισκότα καλά τζαι προσθέτετε τες 2 κουταλιές ζάχαρη. Λιώνετε το 1 στικ βούτηρο ανάλατο στο μαικρογουέιβ τζαι ανακατώνετε το με τα ζαχαρωμένα μπισκότα.
Απλώνετε τα σε ένα ταψι πιέζοντας καλά. Βάλλετε το στο ψυγείο.
Με raw sugar, γι’αυτό εν πιο σκούρο.
Χτυπάτε με ένα μίξερ τα 3 πακέτα κριμ τσιζ μαζί με τα 2 ποτήρια ζάχαρη. Σιγά σιγά βάλετε μέσα ένα ένα τα αυγα τζαι χτυπάτε καλά στο ενδιάμεσο. Μετά βάλετε την βανίλια τζαι χτυπάτε ακόμα λίγο. Βάλλετε το μίγμα πάνω στην παγωμένη στρώση που μπισκότα.
Ψήστε το στους 280 βαθμούς για 10 λεπτά τζαι μετά για ~45-50 λεπτά στους 120 βαθμούς. Αμα κρυώσει βάλτε το στο ψυγείο. Εγώ πάντα το κάμνω την προγούμενη μέρα για να είναι ωραίο παγωμένο δροσερό την ημέρα που θα το καταναλώσουμε. 
Όσες φορές το έκαμα επήρα το σε επίσκεψη έτσι εν έχω φώτο με τα φρούτα που πάνω γιατί παίρνω τα ξεχωριστά τζαι βάλλω τα φρούτα που πάνω πριν το σερβίρουμε τζαι πάντα είτε δεν προλαβαίνω να φκάλω φώτο είτε ξεχάνω!
Μπορείτε με την μαρμελάδα που τα φρούτα να κάμετε και λίγα σχέδια για να αποκτησει γεύση. Η φώτο είναι με άσπρη ζάχαρη τζαι πριν να ψηθεί. Άμα ψηθει το χρώμα ενεν τόσο έντονο….φαίνεται απλά ένα απαλό ροζ/λιλά χρώμα. Ως τωρά μονο καλά σχόλια έχω ακούσει!!! Δοκιμαστε το. Αξίζει!!!!

Πηγή: Ιστομαγειρέματα

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μπιφτεκια spesial!!!
  2. ΚΟ.. ΚΟ.. ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ!!!
  3. Dip με κατσικίσιο τυρί & σάλτσα ντομάτας
  4. Ιταλικό Κοτοπουλο στο φούρνο