Αμπελοκορφάδες πιλάφι!

 
Τα αμπελοβλάσταρα πρώτη φορά τα φτιάχνω, την ιδέα πήρα από συνταγή της Εύης Βουτσινά, αλλά ήταν τόσο λιτή που είχα άλλη γνώμη κι έτσι την άλλαξα να μου ταιριάζει. Ελπίζω όσοι τη δοκιμάσετε να την ευχαριστηθείτε. 
Θέλω να σημειώσω ότι δεν έχω εμπειρία σχετικά με το βράσιμό τους, επειδή δεν ήξερα αν αρκεί να βράσουν μαζί με το ρύζι, έριξα αρχικά λίγο νεράκι αφού είχα σωτάρει τα κρεμμύδια με το λάδι και τ’αφησα να πιούν σιγά το υγρό τους. Η κ.Βουτσινά έλεγε ότι δε χρειάζεται αυτό προφανώς γιατί ήταν σίγουρη ότι διαθέτει τα πολύ τρυφερά.
image

Κάντε ό,τι νομίζετε ή ξέρετε.

Yλικά
ένα δεματάκι αμπελοκορφούλες
μία κούπα ρύζι νυχάκι
κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή και φρέσκο
2-3 ψιλοκομμένα φύλλα από ένα κλωνάρι σέλινο
χυμό ενός λεμονιού
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο

Παρασκευή

Σωτάρουμε καλά τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με το σέλινο (λίγο μόνο γιατί έχει έντονη γεύση και δε θέλουμε να κρύψει τις κορφάδες). Στη συνέχεια προσθέτουμε τα βλαστάρια και σωτάρουμε δυο τρία λεπτά μαζί, ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι και σκεπάζουμε να σιγοπιεί το υγρό και να μαλακώσουν κάπως.
Όταν έχει μείνει με το λάδι, πρσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε δυο τρεις φορές, ρίχνουμε και το χυμό λεμόνι, ξανανακατεύουμε λίγο κι έπειτα προσθέτουμε αλατοπίπερο κι όσο νερό χρειάζεται.
image
Καλή σας απόλαυση!

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://cookthebook.blogspot.com/2013/05/blog-post_28.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: cookthebook http://cookthebook.blogspot.com/2013/05/blog-post_28.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Αμπελοκορφάδες Τουρσί
  2. Πιλάφι με μπέικον και λαχανικά
  3. Σολομός τραγανιστός με πιλάφι!!!
  4. kοτόπουλο βραστό και πιλάφι από το ζωμό του !!