ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

 

Υλικά για ένα ταψί 30 εκ.

12 φύλλα κρούστας

900 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη σε πουδρα

150 γρ. ζάχαρη

8 ασπράδια αυγών

1 φλ. μαργαρίνη λιωμένη

Για το σιρόπι

3,5 φλ. ζάχαρη

4 φλ. νερό

1κ.σ. χυμό λεμονιού

1 βανίλια

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα κάνουμε ένα σιροπάκι με το 1 φλ. ζάχαρης και 2 φλ. νερό. Μόλις κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε την πούδρα αμυγδαλόψιχας και τα ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράκια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στη σιροπιασμένη αμυγδαλόψιχα.Ανακατεύουμε …
Πηγή Υποβολή Συνταγής

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Αμυγδαλόπαστα-Αμυγδαλωτά-Μάρζιπαν
  2. Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή της μαμάς Ισμήνης
  3. Τυρόπιτα κυλικείου από τα χέρια της μαμάς
  4. ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΝΤΟΡΑΣ