Ανάποδο κέικ δαμάσκηνο

 

Φρουτένια γεύση με αφράτο αποτέλεσμα…

 

006

Υλικά

επικάλυψη
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
4 δαμάσκηνα πλυμένα και κομμένα στα 6

μείγμα
12/3 φλ. αλεύρι
3/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
4 φλ. γάλα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Επικάλυψη
Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα πάνω στα ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ρίχνουμε το βούτυρο,τη ζάχαρη και το λεμόνι

010

Μείγμα
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά

004

και προσθέτουμε εναλλάξ τα στερεά υλικά με το γάλα.

008

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα δαμάσκηνα

012

και το ψήνουμε για 55-65 λεπτά ώσπου να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.

 005

                                          Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!

Η συνταγή είναι από το “Πιο γλυκό βιβλίο του κόσμου”


Συνταγές…από σπίτι

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κέικ Βουτύρου
  2. Νηστίσιμο Κέικ σοκολάτας
  3. Ανάποδο κέικ ανανά
  4. Τορτελίνια με 4 τυριά

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • σκαρμουτσος αναποδο κεικ με δαμασκηνα