απιθανοι κολοκυθοκεφτεδες,μεζεδακι για μπυρα ,η ουζακι!!!

 

Δείτε τη συνταγή στο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΩΡΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΟΥΖΑΚΙ ,Η ΜΠΥΡΑ!!
ΥΛΙΚΑ
2 Στρογγυλα ,η ενα κιλο κολοκυθακια
1 μετριο ξερο κρεμμυδι
1 αβγο
1 φλυτζανι φρυγανια τριμμενη[ισως κ παραπανω θα το καταλαβετε στο ζυμωμα]
μισι φλυτζανι τσαγιου κεφαλοτυρι η κεφαλογραβιερα τριμμενη
1 ματσακι δυοσμο.η μαιντανο[δυοσμο μπορειτε και ξερο αν δεν βρειτε φρεσκο 2 κουταλιες τις σουπας]
αλευρι
αλατι πιπερι
ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενετε τα κολοκυθακια τα καθαριζετε κ τα τριβετε απο την χοντρη πλευρα του τριφτη τα βαζετε σε σουρωτηρι κ τα αφηνετε να στραγγισουν καλα ,καθαριζετε το κρεμμυδι και το τριβετε στυβετε με τα χερια σας τα τριμμενα κολοκυθακια για να φυγουν τα υγρα τους κ τα ριχνετε σε βαθυ μπωλ,προσθεστε την φρυγανια το αβγο το τυρι
το δυοσμο.η το μαιντανο και αλατοπιπερωστε.ανακατευετε με τα χερια σας μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα κ να εχετε ενα μειγμα ευπλαστο εαν δεν ειναι αρκετα σφιχτο μπορειτε να προσθεσετε λιγη ακομα φρυγανια βαζετε σε ενα ρηχο πιατο αλευρι [εγω το βαζω σε αλουμινοχαρτο και  δεν πλενω]πλαθετε με το μειγμα κεφτεδακια ουτε πολυ μεγαλα ουτε πολυ μικρα και τα πατατε λιγο .αλευρωνετε τα κεφτεδακια και ζεσταινετε μπολικο λαδι σε βαθυ τηγανι η φριτεζα τηγανιζετε τους κεφτεδες μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσοκαστανο χρωμα  βγαζετε τους κολοκυθοκεφτεδες σε πιατελα στρωμενη με απορροφητικο χαρτι κουζινας .καλη επιτυχια και καλη ορεξη!!

Πηγή: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. γεμιστα!!
  2. κριθαρακι γιουβετσι με κιμα!! φτιαξτε το!!!!
  3. σαρδελλες φουρνου,νοστιμο ,ευκολο,υγιεινο φαγητο!!!
  4. ΟΜΕΛΕΤΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ!!