Αρνάκι μαροκινό

 

Δείτε τη συνταγή απο cookthebook

 Πρόκειται για αυτοκρατορική συνταγή, προορισμένη να αποδώσει τιμές στους καλεσμένους.
Εμείς την αφιερώνουμε στον αγαπημένο μας navarino,που γιορτάζει σήμερα.
Να σε χαιρόμαστε καλέ μου,και να θυμάσαι πως μόνο ευχάριστες σκέψεις επιτρέπονται

 Αν διαθέτετε ταζίν,είστε τυχεροί,θα είναι πραγματικά αυθεντική η εκτέλεση της συνταγής.
Αν όχι,υπάρχει η κατσαρόλα(όπως έκανα εγώ)ή αλλιώς η γάστρα.

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αρνάκι μερίδες
10 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο φετάκια
μισό ξυλάκι κανέλας και μισό κ.γλυκού τριμμένη κανέλα
1/2 κ.γλυκού τουρμερικ
1 κ.γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισή κούπα ελαιόλαδο
160 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα
2 κ.σούπας σουσάμι καβουρντισμένο
Σε κατσαρόλα,στο λάδι,σε μέτρια θερμοκρασία ρίχνουμε τα μπαχαρικά να το αρωματίσουν.
Προσθέτουμε το κρέας,το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να μαλακώσει. 
Δέκα λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το αμύγδαλο και το σουσάμι.
Του πάει ως γαρνιτούρα-τι άλλο-κους κους,αλλά και ρύζι

Μ’αρέσει να το σερβίρω μαζί με  σος γιαουρτιού αρωματισμένη με κάρυ,καγιέν και φρέσκο κόλιανδρο

Πηγή: cookthebook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Αρνάκι φρικασέ με αντίδια
  2. Μαροκινό ρύζι
  3. Αρνάκι καπνιστό με λάχανο