Αρνάκι με γιαούρτι στο φούρνο

 
Το αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος με γιαούρτι είναι παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζουν στη Θεσσαλία.  Το γιαούρτι στερεοποιείται πάνω στο κρέας και το κάνει γευστικότατο.

Τα υλικά μας:

  1. 1+1/2 έως 2  κιλά αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
  2. 1+1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  3. 3 κουταλιές φυτίνη
  4. Λίγο αραβοσιτέλαιο
  5. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Πλένουμε καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε στο κρέας το λάδι και ελαφρά λιωμένο το βούτυρο. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κρέας.
Όταν ροδοκοκκινίσει και έχει ψηθεί το κρέας, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε επάνω στο κρέας και στη σάλτσα του, το γιαούρτι. Τοποθετούμε πάλι για λίγο το φαγητό στο φούρνο, 10΄περίπου και το βγάζουμε. 
Το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε σε πιατέλα χλιαρό.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/yRBKg/~3/g5bk-WW_Kb0/blog-post.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Οι συνταγές της μαμάς μου http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/yRBKg/~3/g5bk-WW_Kb0/blog-post.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Γιαούρτι με φρούτα και βρώμη
  2. ΑΡΝΑΚΙ ΨΗΤΟ στο ΦΟΥΡΝΟ με ΡΥΖΙ
  3. Αρνάκι Ανατολίτικο με ρύζι
  4. ΤΟ ΨΗΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ…

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • αρνακι στο φουρνο με ρυζι