Αρνίσιο Μπούτι

 
Συνήθως το μπούτι το τρυπάμε και το γεμίζουμε με διάφορα μυρωδικά και καρυκεύματα, έπειτα μπαίνει στο φούρνο για να ψηθεί και κάποια στιγμή το βγάζουμε, μελωμένο και μυρωδάτο, να λιώνει στο στόμα. Παρ” ολα αυτά το ανικανοποίητο εγώ μου με έπεισε να να φτιάξω το μπουτάκι με άλλον τρόπο. Το μπουτάκι έχει πέντε διαφορετικές μυικές ομάδες οι οποίες έχουν και διαφορετικούς χρόνους αλλά και θερμοκρασίες μαγειρέματος, το κότσι για παράδειγμα, μαγειρεύεται σωστά από τους 80 βαθμούς και πάνω και θέλει και τον χρόνο του, το top side που δεν έχει τένοντες και συνδετικούς ιστούς, μπορεί να μαγειρευτεί υπέροχα στους 62 βαθμούς. Κατ” αυτό τον τρόπο μπορούμε να πάρουμε διαφορετικές υφές και γεύσεις, να φτιάξουμε διαφορετικά φαγητά από ένα κομάτι μπούτι.
Ένα γρήγορο video για το πως χειρίζομαι το αρνίσιο μπούτι και έρχονται και οι συνταγές

Διασκεδάζοντας την Ελληνική Κουζίνα

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Αρνίσιο Μπούτι με σκέπη
  2. Αρνίσιο Κότσι
  3. Αρνίσιο κότσι με πατάτες και κρασί
  4. Αρνίσιο μπουτάκι γεμιστό