Αρνί καπαμάς

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Δεν μπορώ να γευτώ αυτό το φαγάκι 
χωρίς να μου φέρει αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια 
στο σπίτι της γιαγιάς στο χωριό!

Υλικά για 4-5 μερίδες:

1 κιλό αρνί σε μερίδες
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
½ φλυτζάνι κρασί λευκό
2-3 ώριμες ντομάτες
Αλατοπίπερο
Κανέλλα ξύλο
4-5 Γαρύφαλα
Λιώνουμε τις ντομάτες στο μούλτι.
Πλένουμε καλά τα κομμάτια του αρνιού και τα στεγνώνουμε.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε καλά. 
 Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο  να κάψει
και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος,
μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
 Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι και το ρίχνουμε σε κατσαρόλα.
Στο λάδι του τηγανιού προσθέτουμε το κρασί
 και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε και τις ντομάτες.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο, την κανέλλα και τα γαρύφαλα
και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 3-4 λεπτά.
 Την αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας,
προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό,
χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει
μέχρι να μαλακώσει
και να μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα.
 Αυτό το φαγητό το τρώγαμε παραδοσιακά με μακαρόνια,
περιχυμένα με την σαλτσούλα του κρέατος.
 Καλή όρεξη! 

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πένες φούρνου με φέτα
  2. Κουνουπίδι καπαμάς
  3. Κουνουπίδι καπαμάς του πιλαφιού!
  4. Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια