Βασική Συνταγή για Κρέπες

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

500 ml γάλα φρέσκο
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουταλάκι αλάτι

Σε ένα μπόλ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με τα αβγά. Προσθέτουμε το αλέυρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε έναν αραιό χυλό χωρίς σβόλους. Αδειάζουμε μία κουτάλα από το μίγμα κάθε φορά σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει χρώμα από τη μια πλευρά γυρίζουμε την κρέπα απο την άλλη. Χρειάζεται 1 λεπτό περίπου κάθε πλευρά.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://feedproxy.google.com/~r/MakingSweets/~3/kweKIpZdv0c/blog-post_21.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Making Sweets http://feedproxy.google.com/~r/MakingSweets/~3/kweKIpZdv0c/blog-post_21.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κρέπες – Βασική συνταγή
  2. Βάφλες (βασική συνταγή)
  3. ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ!!! (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
  4. ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ PATISSERIE!!! ((ΚΡΕΜΑ…