Γίδα βραστή …αλλά όχι σούπα!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο cookthebook
Μετά την εκπληκτική εξωτική καροτόσουπα της συνεταίρας μου της Cook, εν όψει και του ενσκύψαντος ψύχους, είπα να περάσουμε σε κάτι πιο…στανιαριστικό. Το οποίο σας διαβεβαιώ ότι είναι πάρα πολύ ελαφρύ, αρκεί ο χασάπης μας να “εχει καλό σφαχτό και να χρησιμοποιήσουμε το μπούτι που είναι εντελώς άπαχο! (δείτε τη φωτογραφία σε μεγέθυνση και θα καταλάβετε).

ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά μπούτι γίδας σε μερίδες
4 πατάτες χοντροκομμένες
5 καρότα χοντροκομμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
1 ντομάτα στα τέσσερα
1 ρίζα σέλερι
αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
χυμό από δυο λεμόνια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Πλένουμε το κρέας καλά και το βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό. Ανοίγουμε το μάτι και όταν ξεκινήσει το βράσιμο ξαφρίζουμε, αφήνουμε να πάρει κάποιες βράσεις και μετά σουρώνουμε το ζουμί σε σουρωτήρι τσαγιού για να καθαρίσει από τα υπολείμματα του αφρού, πλένουμε πάλι το κρέας σε μπόλικο νερό κάτω από τη βρύση, πλένουμε και την κατσαρόλα γιατί όλο και κάτι πιάνει στα πλαϊνά. Τοποθετούμε πάλι το κρέας και το ζουμί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν θα έχει σχεδόν βράσει και θα έχει μείνει νερό ίσα που να το σκεπάζει, ρίχνουμε τα λαχανικά το λάδι και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο. Όταν θα κοντεύει να πιεί το ζουμί ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμη, πράγμα που θα κάνει το λιγοστό ζουμί παχύρευστο.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, προσθέτουμε αν θέλουμε κι” άλλο πιπέρι ανοίγουμε και ένα βαθυκόκκινο μπρούσκο κρασί και ….γαία πυρί μειχθήτω!
Δοκιμάστε το, σας το εγγυώμαι!

Πηγή: cookthebook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. γίδα βραστή σχιζιώτικη
  2. γίδα σούπα
  3. γίδα στιφάδο
  4. ΓΙΔΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ