γίδα στιφάδο

 

http://syntagesapokatina.blogspot.gr

γίδα στιφάδο http://syntagesapokatina.blogspot.gr
Λαχταριστό φαγητό με ιδιαίτερη γεύση, παραδοσιακό, αγαπημένο φαγητό στα τραπέζια των γάμων.

Υλικά
1 κιλό γίδα
1 κιλό κρεμμύδια ολόκληρα
1 κεφάλι σκόρδο
1 φλιτζάνι λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ξύδι
ένα κλωνί δεντρολίβανο
2-3 φύλλα μεροδάφνη
λίγη κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
αλάτι

«Το φτιάναμε στους γάμους, την Κυριακή το μεσημέρι, προτού να έρθει η νύφη στο σπίτι του γαμπρού, εκεί γινότανε το μεγάλο γλέντι. 
Το βράδυ το φκιάναμε το κρέας με τις πατάτες να μην καρτερέσουμε τη νύφη με τα κρεμμύδια, λέγαμε».

Παρασκευή
«Πλένεις το κρέας και το στραγγίζεις.
Καθεράς (ξεφλουδίζεις) τα κρεμμυδάκια και τα βάνεις ολόκληρα μια στρώση μες τη κατσαρόλα σου, από πάνου βάνεις τα κομμάτια το κρέας, μετά πάτους πάτους, τα κρεμμύδια ανάλογα τα άτομα που έχεις.
Ύστερα θα βάλεις το σκόρδο σου, τη μεροδάφνη, το δεντρολίβανο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύδι και θα ρίξεις και λαδάκι, το αλάτι του, και καλή όρεξη.
Δε θα ρίξεις νερό, αφού θα πλύνεις το κρέας θα βγάλει νερό.
Θα βγάλει και το κρεμμύδι».

Το στιφάδο πρέπει να  βράσει σε σιγανή φωτιά για πολλές ώρες.
Να πιει όλα τα νερά του.
Αν δούμε ότι έχει ζουμιά δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά στο τέλος.
Επίσης δεν το ανακατεύουμε, μπορούμε μόνο να ανακινήσουμε την κατσαρόλα.

Νικολέτα Γούλα

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Παραδοσιακές συνταγές της Κατίνας, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/jUoBd/~3/R5WnMxc7M_4/blog-post_6.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. γίδα σούπα
  2. γίδα βραστή σχιζιώτικη
  3. Κοτόπουλο στιφάδο
  4. ΓΙΔΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ