Γαλοπούλα με κάστανα

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

 Η κλασική γεμιστή γαλοπούλα δεν μας ξετρελαίνει οικογενειακώς…  
Ετούτη η συνταγή όμως, με το φιλέτο, τα κάστανα και την κρέμα γάλακτος έχει κάνει αίσθηση όσες φορές την έχω φτιάξει και έχει γίνει από τα απαραίτητα πιάτα του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού!!! 
Υλικά για 6 μερίδες:
3 κουταλιές βούτυρο
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
800 γρ φιλέτο γαλοπούλας σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
μισό φλυτζάνι ζωμός κοτόπουλο
800 γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
300 γρ κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
Σωτάρουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο τη γαλοπούλα. 
Μόλις πάρει χρώμα τη μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το μπέικον και τα σωτάρουμε ελαφρά,
μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, τη γαλοπούλα,
 τα κάστανα και αλατοπίπερο. 
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει η γαλοπούλα, περίπου 15 λεπτά. 
 Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
 Σερβίρουμε με άγριο ρύζι. 
Και του χρόνου!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μοσχάρι λεμονάτο
  2. καιρος για καστανα!!!!!!!!!!!!!!!
  3. Πίτα με τη γαλοπούλα που περίσσεψε
  4. Γαλοπούλα ή κότα γεμιστή