Γαρίδες σαγανάκι και βραβείο κολαούζο

 
Για να πω την αλήθεια μου δεν πετάω και τη σκούφια μου για τις γαρίδες…όχι ότι θα αρνηθώ αν μου προσφέρουν αλλά δεν είναι και το καλύτερό μου. Ο αντρούλης μου όμως τρελαίνεται, κι όποτε πηγαίνουμε μαζί για ψώνια είναι το πρώτο πράγμα που τρέχει να πάρει και να βάλει στο καρότσι. Κι από τη στιγμή που θα γυρίσουμε σπίτι η ερώτηση είναι μία: πότε θα φάμε γαρίδες??? Εμένα πάλι μ’αρέσει να υπάρχει σαγανάκι στο τραπέζι (αυτό ή οποιοδήποτε άλλο) όταν υπάρχει και φρεσκοψημένο ζεστό ψωμάκι για να κάνω τσαλαβούτες στο ζουμάκι.
Πριν περάσω όμως στη συνταγούλα ας δούμε και το βραβείο «κολαούζο»..
Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε και δευτερο βραβείο μέσα σε λίγες μέρες αυτή τη φορά από τις φίλες Ελπινίκη από το Η Μαγειρική μου και την Ελένη από το cook with elena. Παρότι κάναμε σχετική ανάρτηση τις προάλλες δεν μπορούσαμε να μην το «αναφέρουμε», απλά αυτή τη φορά θα είμαστε σύντομες και περιεκτικές. Ας δούμε τι δε γνωρίζετε για εμάς…. 

1. Αλλάζουμε 452 γνώμες το δευτερόλεπτο……ή μήπως όχι…..?
2. αργούμε λοιπόν πολύ να πάρουμε μια απόφαση αλλά άπαξ και την πήραμε τελείωσε, μετά είμαστε αγύριστα κεφάλια!
3. Θέλουμε να κάνουμε τον γύρο του κόσμου!
4. Μας εκνευρίζει απίστευτα όταν μιλάμε και ο άλλος δε μας προσέχει!
5. Μπορούμε να ανεχτούμε και να υπομείνουμε πολλά αλλά επίσης μπορεί και να μας γυρίσει το μυαλό σε ανύποπτη στιγμή και τότε…την έκατσες! (όπως έλεγε και η Βουγιουκλάκη-δε θυμάμαι την ταινία-»εγώ είμαι καλή καλή, αλλά αν μου πατήσεις τον κάλλο…..»)!
6. Βάζουμε πάνω απ” όλα την οικογένεια
7. Έχουμε μια πολύ περίεργη σχέση με τον ύπνο: ή που δε θα μπορούμε να κοιμηθούμε ή που δε θα μπορούμε να ξυπνήσουμε…!  
Και τώρα να δώσουμε τη σκυτάλη σε άλλους 7 μπλογκογείτονες (που πιθανώς έχουν παίξει ήδη αλλά δεν πειράζει).
Πάμε τώρα και στη συνταγή…επειδή μ’αρέσουν πολύ οι «μεθυσμένες» συνταγές, ήθελα να δοκιμάσω να σβήσω το σαγανάκι με ούζο..αλλά το ξέχασα! αν θέλετε το δοκιμάζετε εσείς.  
ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό γαρίδες
           1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
           1 σκελίδα σκόρδο
           2 πιπεριές κέρατο
           250 γρ. χυμό ντομάτας
           1 κουτ. σούπας κέτσαπ
           100 γρ. φέτα
           1 πρέζα πάπρικα
           1 ματσάκι μαϊντανό
           ελαιόλαδο
           αλάτι, πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε τις πιπεριές και τις γαρίδες να σωταριστούν. Τις αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και την κέτσαπ. Ανακατεύουμε καλά προσθέτωντας την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις βράσει και πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με φέτα και μαϊντανό και απολαμβάνουμε

Πηγή: That’s Eat!, http://thatseat.blogspot.com/2012/01/blog-post_31.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Νηστίσιμες γαρίδες σαγανάκι
  2. ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
  3. Γαρίδες σαγανάκι
  4. ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ…