ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ…

 

Δείτε τη συνταγή απο Νοστιμες Συνταγες της Γωγως

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ!!!







ΥΛΙΚΑ


1/2 κιλο γαριδες φρεσκιες
1 κρεμμυδι μετριο ξερο ψιλοκομμενο
3 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
2 σκ.σκορδου ψιλοκομμενες
1 συσκευασια ντοματακια κονκασε
1 φλυτζανακι μικρο του καφε ουζο
Λιγο ελαιολαδο
Αλατι
Πιπερι
Μια πρεζα ζαχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαριζουμε το σωμα απο τις γαριδες 



κρατωντας τα κεφαλια πανω στο σωμα.
Αφαιρουμε το εντερο και τις πλενουμε καλα.



Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει, ριχνουμε
τις γαριδες και τις σωταρουμε να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες.



Στην συνεχεια ριχνουμε τα κρεμμυδια,το σκορδακι και τα αφηνουμε για
2-3 λεπτα να σωταριστουν ολα μαζι



.Στην συνεχεια σβηνουμε με το ουζο.



Κατοπιν αφαιρουμε τις γαριδες σε ενα πιατο για να ριξουμε την ντοματα
και να μην παραβρασουν,πραγμα που εγω δεν εκανα απο βιασυνη.
Προσθετουμε την ντοματα 
αλατακι, πιπερακι την ζαχαρη και αφηνουμε
να βρασει η σαλτσα για 6-7 λεπτα σε δυνατη φωτια μεχρι να πηξει,
και κατοπιν ριχνουμε τις γαριδες στη σαλτσα και σερβιρουμε με
μπολικο φρεσκο ψωμακι για μεγαλες βουτιες..



Να σημειωσω πως αν θελετε μπορειτε να τις βαλετε και χωρις το κεφαλι 
και να μην τις αφαιρεσετε οταν θα ριξετε την ντοματα.
Στην συγκεκριμενη συνταγη τις αφαιρουμε γιατι απο το βρασιμο κοβοντε τα κεφαλια.
Αν δεν νηστευετε στο τελος προσθεστε τυρι φετα τριμμενη εκει ειναι ολα τα λεφτα..







ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!





Πηγή: Νοστιμες Συνταγες της Γωγως

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ….ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ!!!
  2. ΨΩΜΙ!!!
  3. ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ!!!
  4. ΑΠΛΗ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ