γαυράκια….στην σειρά…!!

 

Δείτε τη συνταγή απο una cucina


Το λατρεύω αυτό το φαγητό, όπως και ότι έχει να κάνει με ψάρι ψητό ανεξαρτήτως μεγέθους. Γίνεται στο άψε σβήσε και είναι αγαπημένο και των μικρών μας φίλων!

Πάμε να καθαρίσουμε τα ψαράκια λοιπόν….

 
ΥΛΙΚΑ ( για 4 άτομα)
1/2 kg γαύρο ( φιλεταρισμένο )
3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
ντοματίνια ( ή ροδέλες ντομάτας )
φρέσκια ρίγανη ( άαααααλλη γεύση )
ελαιόλαδο  ( 1 πτ. κρ. περίπου )
αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα γαυράκια μας ως εξής: 
Κρατάμε το κεφάλι με τον δείκτη και τον αντίχειρα και το ζουλάμε να κοπεί.( Κανονικός αποκεφαλισμός). 
Σκάβουμε με τον δείκτη μας την κοιλίτσα του αφαιρώντας ΚΑΙ τα αντεράκια του. (Κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο). 
Ξεπλένουμε τα ψαράκια και προσεκτικά  χωρίζουμε το ψαράκι στην μέση, ( είναι εύκολο) αφαιρώντας και το κεντρικό κόκκαλο. 
Ξανά ξεπλένουμε και τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.  
Σε αυτό το σημείο μυρίζουμε τα χέρια μας….αααχχχχχ…ευωδία….!!!! 
Αφού τελειώσουμε με όλλλλλαααα τα ψαράκια, τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι όμορφα το ένα δίπλα στο άλλο με τις κοιλίτσες κάτω και βάζουμε εδώ κι εκεί τις ντοματούλες μας κομμένες στα 2. 
Πασπαλίζουμε με αλάτι. Ρίχνουμε το σκόρδο και την ρίγανη και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο  για να μην γίνει ο φούρνος μας σύχρηστος και κάνουμε μερικές τρύπες με ένα μαχαίρι πάνω στο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 170C για 10′ – 15′.  
Σερβίρουμε με μια σπέσιαλ ντοματοσαλάτα, μια γερή τηγανιά πατάτες και βεβαίως βεβαίως φρέσκο ψωμάκι για βούτες!! Δίαιτα, άλλη φορά..


Υ.Γ. φωτο μετά το ψήσιμο δεν πρόλαβε να βγει, πλάκωσε  »σμήνος»..:-)) 

Πηγή: una cucina

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ
  2. MUFFINS ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
  3. ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
  4. ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ