Γεμιστά πιπέρια με άνηθο και φέτα

 

Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 15’, Χρόνος ψησίματος : 1 ½ ώρα, Κόστος: 6 €

ΥΛΙΚΑ :
10 πιπεριές για γέμισμα (χρωματιστές, Φλωρίνης ή πράσινες)
2 ντομάτες ώριμες
2 πατάτες
1 ποτήρι νερό

Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μπασμάτι
1 κρεμμύδι ξερό
το εσωτερικό από τις 2 ντομάτες
1 ντομάτα (ακόμη)
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ματσάκι άνηθο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
150 γρ. τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Τις κόβουμε στο πάνω μέρος ώστε να φτιάξουμε ένα καπάκι και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια. Το εσωτερικό από τις ντομάτες το κρατάμε για να το προσθέσουμε στη γέμιση. Βάζουμε τα γεμιστά στο σκεύος που θα τα ψήσουμε και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για να φτιάξουμε τη γέμιση καθαρίζουμε 1 κρεμμύδι και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το εσωτερικό από τις ντομάτες που κρατήσαμε και τη μία ολόκληρη ντομάτα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Μέσα στο μπολ προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά τις γέμισης: το ρύζι αφού πρώτα το πλύνουμε, το ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη φέτα θρυμματισμένη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά  με ένα κουτάλι και γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.

Κλείνουμε τα καπάκια τους και στα ενδιάμεσα βάζουμε τις πατάτες κομμένες. Αλατίζουμε από πάνω, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το νερό.

Βάζουμε τα γεμιστά τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο (ή καπάκι) στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 °C για 1 ½ ώρα. Στο τέλος αφήνουμε το ταψί χωρίς το καπάκι για να ροδίσουν τα γεμιστά.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://www.foodtrails.gr/gemista-piperia-anitho-feta/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Food Trails » ΣΥΝΤΑΓΕΣ http://www.foodtrails.gr/gemista-piperia-anitho-feta/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Καλαμαράκια γεμιστά με γαρίδες, πιπεριά και ρύζι.
  2. Κουλούρια γεμιστά με ντομάτα, ελιές, φέτα, ρίγανη
  3. Kολοκυθάκια γεμιστά με κιμά ,σερβίρονται σαν κύριο πιάτο,είναι νοστιμότατα και συνοδεύετε με λευκό τυρί ,όπως φέτα!
  4. ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΡΙΚΟΤΑ