Γιαννιώτικο σε φορμάκια

 

Δείτε τη συνταγή στο Ταξίδι στις γεύσεις!!!



Υλικά για 24 κομμάτια

10 φύλλα κρούστας
1 1/2 κούπας μαργαρίνη
250 γρ. κανταϊφι
300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο

Για το σιρόπι

2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Λιώνουμε την μαργαρίνη.

Βουτυρώνουμε 24 φόρμες για ταρτάκια ή για μάφιν.

Ανακατεύουμε σ” ένα μπολ τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Στρώνουμε 5 φύλλα στον πάγκο μας βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Κόβουμε κύκλους με διάμετρο 10 εκ. και τους στρώνουμε στις φόρμες.

Ξαίνουμε το κανταϊφι και το χωρίζουμε σε 24 ίσα μέρη. Βάζουμε στο καθένα από μια γεμάτη κουταλίτσα γέμιση σχηματίζοντας μπαλάκι και τα βάζουμε μέσα στις φορμίτσες με την ένωση από κάτω.

Μοιράζουμε το υπόλοιπο βούτυρο ρίχνοντας από μια κουταλιά σε κάθε φορμάκι.

Ψήνουμε στους 175oC, για περίπου 30′ ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5′.

Ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά στα φορμάκια.

Η συνταγή αυτή είναι η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό που διοργανώνει η Σκέτη Γλύκα.

Η συνταγή είναι της κ.Αλεξιάδου. 

Πηγή: Ταξίδι στις γεύσεις!!!

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Σαλάτα με Άγρια Λαχανίδα #2
  2. Σαλάτα του Ευριπίδη Vol. 1
  3. Γερμανική κρεατόσουπα