Γιουβέτσι με Kους Kους

 

Δείτε τη συνταγή απο Funky Cook

Το αγαπημένο κυριακάτικο μαμαδίστικο φαγάκι με παραλλαγή ζυμαρικού!

Τα υλικά μας
1.500 gr. μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
500 gr. κους κους
2 κρεμμύδια ξερά
1 καρότο
1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό βοδινού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρέας από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
Στο multi ψικοκόβουμε το καρότο και τα κρεμμύδια.
Τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα και σωτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1′ λεπτό να εξατμιστεί.
Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες,την ζάχαρη,τον ζωμό και το πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα και αλατίζουμε.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κους κούς και λίγο ελαιόλαδο.
Το κους κους πρέπει να καλύπτεται από την σάλτσα,άν δεν έχει καλυφθεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αν θέλετε πασπαλίζετε με τυρί.
Εγώ το σέρβιρα με ανθότυρο στο οποίο κρούστα από ψιλοκομμένα μυρωδικά πράσινα φύλλα από κρεμμυδάκι,λεμονόχορτο και πράσινο πιπέρι.

Πηγή: Funky Cook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Kους-κους λαχανικών με χαλούμι σουβλάκι
  2. κριθαρακι γιουβετσι με κιμα!! φτιαξτε το!!!!
  3. Φακές Σούπα Βελουτέ με Αρωματικά
  4. Σαλάτα Ρόκα Αβοκάντο Μπέικον με Dressing Λωτού και Μπαλσάμικο