Γιουβετσι με κοτοπουλο

 
Αγαπημενο φαγακι με το αγαπημενο κοτοπουλο στα καλυτερα του! Το κοτοπουλο το φτιαχνω συχνα και με κριθαρακι σουπα αλλα αυτη η… εκδοση ειναι η καλυτερη μου!

Υλικά
2 μπουτια κοτοπουλο ολοκληρα
1 κούπα κριθαράκι μετριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
ψιλοκομμενος μαιντανός
λίγο ελαιόλαδο
3-4 κουταλιες σαλτσα ντοματας
1/4 κ.γ. πιπερι μαυρο
1/2 κ.γ. πιπερι κόκκινο
1/2 κ.γ. μπαχαρι
1 κ.γ. αλάτι
1 μικρη πιπεριτσα καυτερη (προαιρετικα)
κεφαλοτυρι τριμμένο
 
Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτοπουλο μεχρι να μαλακωσει και το ξεψαχνιζουμε.Σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και σοταρουμε το κρεμμυδι, το καροτο και το μαιντανο. Στη συνεχεια προσθετουμε τα κομματακια κοτοπουλο, τα μπαχαρικα και τη σαλτσα ντοματας (και προαιρετικα την καυτερη πιπεριτσα). Ανακατευουμε καλα και συμπληρωνουμε 1 ποτηρι νερο. Αφηνουμε να εξατμιστει το περισσοτερο νερο μεχρι να μεινει λίγο ζουμερη σαλτσα.
 
Ταυτόχρονα βραζουμε σε μπολικο νερό το κριθαρακι και οταν ειναι ετοιμο στραγγιζουμε και ξεπλενουμε καλα. Σε ατομικά μπολάκια (ή και σε γαστρα) ριχνουμε και ανακατευουμε το κριθαρακι και το κοτοπουλο. Πασπαλίζουμε με μπολικο κεφαλοτυρι και ψηνουμε στους 200 για 15-20 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινησει το κεφαλοτυρι!
 

Πηγή: Η Μαγειρική Μου, http://elpinikicook.blogspot.com/2012/02/blog-post_23.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. γιουβετσι με κοτοπουλο στο φουρνο !!!
  2. Γιουβέτσι με καραβίδες
  3. Γιουβέτσι μετσοβίτικο
  4. Καραβίδες γιουβέτσι με κομματάκια φέτας

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • γιουβετσι κοτοπουλο
  • γιουβετσι κοτοπουλο με
  • γιουβετσι με κοτοπουλο στη γαστρα
  • γιουβετσι στη γαστρα κοτοπουλο
  • κοτοπουλο με κριθαρακι γιουβετσι