ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ!!!

 
Αφρατα,μαλακα,απιστευτα μυρωδατα και πεντανοστιμα γλυκα ψωμακια
γεμιστα με σταγονες κουβερτουρας και μαυρες σταφιδες για κολατσιο
και γιατι οχι για ολες τις ωρες..
Απολαυστε τα!!!
image
image
image
image

ΥΛΙΚΑ (20 κομματια)
1 κιλο αλευρι κιτρινο σταρενιο
3 φακ.μαγια ξερη
2 κ.σουπας ζαχαρη
500 ml νερο χλιαρο
2 κ.γλυκου κοφτα αλατι
1 πρεζα γαρυφαλλο τριμμενο
2 κ.σουπας κανελα τριμμενη
225 γρ.ζαχαρη
120 γρ.σταφιδες μαυρες
100 γρ.σταγονες κουβερτουρας
100 ml ελαιολαδο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
150 γρ.ζαχαρη
150 ml νερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βαζουμε το χλιαρο νερο,τη μαγια με τις 2 κ.σουπας ζαχαρη και ανακατευουμε καλα μεχρι να διαλυθει
η μαγια και σκεπαζουμε για 10-20 λεπτα μεχρι να ενεργοποιηθει η μαγια.

image
image

Σε μεγαλη λεκανη βαζουμε το αλευρι,αλατι,κανελα,γαρυφαλλο,ζαχαρη και ελαιολαδο.

image

Ανακατευουμε μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα,

image

και αφου εχει ενεργοποιηθει η μαγια την προσθετουμε στο αλευρι

image

και αρχιζουμε να ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια πολυ ωραια μαλακη ζυμη.

image

Οπως ειναι η ζυμη μας μπαλα στη λεκανη σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη την λεκανη

image

και αφηνουμε 1 ωρα μεχρι να
διπλασιαστει η ζυμη μας.

image

Οσο περιμενουμε τη ζυμη βραζουμε για 2 λεπτα το σιροπι και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
Στην συνεχεια βγαζουμε τη ζυμη την βαζουμε στον παγκο εργασιας μας και την ζυμωνουμε για λιγο.
Την ανοιγουμε με τα χερια μας να πλατυνει και ριχνουμε τις σταφιδες με τις σταγονες.

image

Κλεινουμε τη ζυμη σε ρολο,

image

φερνουμε στο κεντρο τα πλαινα

image

 και αλλο ενα διπλωμα επιπλεον

image

 και ζυμωνουμε πολυ πολυ
καλα μεχρι να ενσωματωθουν σταφιδες και σταγονες καλα σε ολη την ζυμη.

image

Κατοπιν την χωριζουμε στα τεσσερα

image

και πλαθουμε κορδονια.

image

Καθε κορδονι το κοβουμε σε μπαλιτσες

image

που καθε μπαλιτσα να ζυγιζει 100 γρ.ετσι θα εχουμε ομοιομορφα ψωμακια.

image

Τα πλαθουμε σαλιγκαρους,κοτσιδουλες η’απλα στρογγυλα ψωμακια

image

 και τα αραδιαζουμε σε στρωμενη απο λαδοκολλα
λαμαρινα του φουρνου μας με λιγη αποσταση μεταξυ τους για να μην κολησουν κατα την ωρα φουσκωματος στο ψησιμο.
Σκεπαζουμε με πετσετα τα ψωμακια και τα αφηνουμε 45 λεπτα περιπου να ξεκουραστουν

image

 και να φουσκωσουν ελαφρα.

image

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20-25 λεπτα(αναλογα το φουρνο μας) μεχρι να ροδοκοκκινισουν.

image

Αφαιρουμε τα ψωμακια απο το φουρνο και με πινελο τα περναμε με το σιροπακι οσο θελουμε.

image
image
image
image
image

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/UZdTP/~3/ps9sNkAwNas/GLYKA-PSOMAKIA-GEMISTA.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Γλυκά ψωμάκια με ξηρούς καρπούς
  2. Γλυκά ψωμάκια η δεύτερη
  3. ΨΩΜΑΚΙΑ ΡΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ…
  4. ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ!!!