ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!

 
Σουπερ γλυκο ψυγειου με φανταστικη γευση  φυστικι καραμελα που θα σας ξετρελανει με την πρωτη κουταλια!!!
Ιδανικο για καθε σας περισταση.
Απολαυστε το..!!!
image
image
image
image
image

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
250 γρ.φυστικια πινατς χοντροκομμενα και λιγα παραπανω για την διακοσμηση
200 γρ.μπισκοτα βουτυρου τριμμενα και λιγα παραπανω για την διακοσμηση
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
1/2 κουπα του Neskafe ζαχαρη
1/2 κουπα του Neskafe κρεμα γαλακτος
1 1/2 κ.σουπας βουτυρο αγελαδος
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 λιτρο φρεσκο γαλα
220 γρ.ζαχαρη
160 γρ.ανθος αραβοσιτου
1 κ.σουπας κορν φλαουρ
1 κ.σουπας βουτυρο αγελαδος
1 αυγο
Καραμελα


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μουλτι τα πινατς και τα χοντροκοβουμε 
image

image

κατοπιν βαζουμε τα μπισκοτα και τα  θρυμματιζουμε.

image

Τα βαζουμε ολα μαζι σε λεκανιτσα και τα ανακατευουμε.

image

Βαζουμε στο ματι της κουζινας να ζεσταθει αντικολλητικο τηγανι με χοντρο πατο,και ριχνουμε μια μια κουταλια ζαχαρη και με σπατουλα σιλικονης ανακατευουμε  μεχρι να λιωσει και να παρει το χρωμα της καραμελας.

image
image

Περιμενουμε δηλαδη να λιωσει η πρωτη κουταλια και μετα να προσθεσουμε την δευτερη..ετσι λοιπον αφου τελειωσει η ζαχαρη προσθετουμε το βουτυρο χαμηλωνουμε την φωτια,

image

ανακατευουμε μεχρι να λιωσει

image

 και τελος προσθετουμε την κρεμα γαλακτος.

image

Ανακατευουμε συνεχως γυρω στα 2 λεπτα το πολυ μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα 

image
image

και να πηξει ελαφρως.

image

Ριχνουμε την μιση ποσοτητα  καραμελας στα τριμμενα πινατς και μπισκοτα και την υπολοιπη την κραταμε κατα μερος για να την προσθεσουμε στην κρεμα.

image

Ανακατευουμε καλα τα φυστικια -μπισκοτα με καραμελα να βραχουν ολα

image

 και τα στρωνουμε σε φορμα αποσπωμενη  Νο 26 επι 26 σαν βαση και τα πιεζουμε με το χερι μας να στρωθουν παντου ομοιομορφα και το βαζουμε στο ψυγειο.

image

Βαζουμε σε κατσαρολα ολα τα υλικα για την κρεμα εκτος αυγου,βουτυρου και καραμελας.
Ανακατευουμε καλα μεχρι να δουμε την κρεμα μας να αρχιζει να πηζει.

image

Τοτε κατεβαζουμε απο την φωτια προσθετουμε βουτυρο αυγο και με γρηγορες κινησεις ανακατευουμε πολυ καλα να ενσωματωθουν στην κρεμα,

image

και τελος ριχνουμε την υπολοιπη καραμελα

image

ανακατευουμε καλα και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια της κρεμας.

image

Βγαζουμε απο το ψυγειο την φορμα και προσθετουμε την κρεμα.

image

Την στρωνουμε να παει παντου ομοιομορφα

image

 και πασπαλιζουμε με τριμμενα φυστικια και μπισκοτα.

image

Φτιαξτε διπλη δοση σιροπι καραμελας (δηλαδη εκτος της δοσης για την βαση και την κρεμα φτιαξτε αλλη μια ακομα) και διακοσμηστε το γλυκο,αν οχι βαλτε ετοιμο σιροπι εμποριου,αν και σε γευση δεν εχει καμια μα καμια σχεση με αυτη που σας δινω εγω,η σπιτικη ειναι πολυ πιο ωραια.
Βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει και σερβιρουμε.
Το συγκεκριμενο γλυκο ειναι καθαρα δικης μου εμπνευσης.

image
image
image
image
image

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/UZdTP/~3/CMe7a_9AeC4/blog-post_27.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κορμός ψυγείου δίχρωμος με καραμέλα και…
  2. ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!
  3. Φυστίκι Αιγίνης γλυκό κουταλιού
  4. Kορμός πορτοκάλι γλυκό ψυγείου!