Γλυκό Μωσαϊκό

 
image


Υλικά

125 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1 μικρό γάλα κακάο

1 σιδερένιο κουτί σαντιγί morfat 

1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα

1 κουταλάκι του γλυκού υγρό άρωμα βανίλιας

1 1/2  πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε σ’ένα μπολ με το μίξερ, τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο, για 10 λεπτά. 

Ρίχνουμε τη σαντιγί, συνεχίζουμε να χτυπάμε αρκετά καλά μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν αφράτα τα υλικά. 

Προσθέτουμε το μισό μπουκάλι από το γάλα κακάο, το άρωμα βανίλιας και  χτυπάμε για λίγο ακόμα να ενωθούν όλα τα υλικά.

Χτυπάμε τη σοκολάτα με το μούλτι έτσι ώστε να σπάσει σε μικρά κομμάτια (όχι τριμμένη) και τη ρίχνουμε στο μείγμα.

Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα, τα οποία έχουμε πρώτα σπάσει σε μικρά κομματάκια και περιχύσει με το υπόλοιπο γάλα κακάο. 

Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα με αλουμινόχαρτο και στην κατάψυξη να παγώσει. 

Διατηρείτε στην κατάψυξη.

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Οι Συνταγές της Λόπης, http://lopis-place.blogspot.com/2013/06/blog-post_23.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μωσαϊκό(ή σαλάμι) με baileys και καρύδα
  2. Γλυκό με Καλαμποκάλευρο και Σταφίδες
  3. ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ