Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

1,5 κιλό κυδώνια
1,5 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
3 κούπες νερό
χυμό από μισό λεμόνι
2 φύλλα αρμπαρόριζας
αμύγδαλα ασπρισμένα
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια ή τα περνάμε από τον ειδικό τρίφτη. Επειδή τα κυδώνια μαυρίζουν πολύ εύκολα, μόλις τελειώνουμε με το κάθε κυδώνι, βάζουμε τα κομματάκια σε ένα μπολ με νερό και χυμό από 1 λεμόνι. Εάν πάλι θέλουμε το γλυκό να έχει σκούρο κόκκινο χρώμα, παραλείπουμε τη διαδικασία αυτή.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα κομμένα κυδώνια και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Τελειώνουμε το γλυκό προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα. Περιμένουμε να βράσει ακόμα 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί ως την επόμενη μέρα. Αν το σιρόπι δεν έχει δέσει καλά το βράζουμε άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://feedproxy.google.com/~r/MakingSweets/~3/TdgWHbmllyo/blog-post_23.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Making Sweets http://feedproxy.google.com/~r/MakingSweets/~3/TdgWHbmllyo/blog-post_23.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Συνταγές: Γλυκό του κουταλιού κυδώνι
  2. κυδωνι γλυκο κουταλιου!!!
  3. Κυδώνι γλυκό κουταλιού
  4. Γλυκό κουταλιού κυδώνι