Γλώσσα Μοσχαρίσια Λαδορίγανη

 

Τη μοσχαρίσια γλώσσα μαγείρεψε και μας παρουσιάζει η Ρούλα, από τις Σέρρες: 

Υλικά

1 μικρή μοσχαρίσια γλώσσα

1 κρεμμύδι

1 καρότο

Μπαχάρι-πιπέρι-αλάτι-ρίγανη

Λεμόνι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία μικρή μοσχαρίσια γλώσσα, τη βάζουμε για 2-3 ώρες μέσα σε ένα βαθύ σκεύος με νερό και την αφήνουμε να καθαρίσει από το αίμα. Τη ζεματάμε 2 φορές, αλλάζοντας το νερό, για να καθαρίσει καλά. 

Βάζουμε τη γλώσσα, σε ζεστό νερό για να μη σφίξει, μέσα σε χύτρα, προσθέτουμε 1 καρότο ολόκληρο, 1 κρεμμύδι ολόκληρο, μερικούς κόκκους μπαχάρι, πιπέρι και αλάτι. Την βράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει. 

Καθαρίζουμε την πέτσα της και την κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουτάλα ελαιόλαδο, το καίμε ελαφρώς και τοποθετούμε μέσα τις φέτες της γλώσσας. Ρίχνουμε ρίγανη, λίγο αλάτι και σβήνουμε με λεμόνι. Όταν οι φέτες ροδίσουν, από το ζουμί στο οποίο έχουμε βράσει τη γλώσσα, προσθέτουμε μία κουτάλα και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά και να μείνει μόνο με  το λάδι. 


Η μοσχαρίσια γλώσσα είναι ένας παραδοσιακός μεζές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι μαγειρέματος  και παραλλαγές αλλά αυτός που παρουσίασα είναι από τους πιο νόστιμους. 

Τη μαγείρεψα σήμερα για τους κουμπάρους μου Κώστα και Λόπη που τους αγαπώ πολύ.

Πηγή: Οι Συνταγές της Λόπης, http://lopis-place.blogspot.com/2012/01/blog-post_24.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μοσχαρίσια γλώσσα στιφάδο
  2. Μοσχαρίσια Μάγουλα στη Λαδόκολλα
  3. Μοσχαρίσια φιλετάκια με μυρωδικά
  4. Συκωταριά λαδορίγανη

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • γλωσσαμοσχαρισιαλαδοριγανη