Άτομα: 10, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 3,50€
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
330 ml μπύρα (ένα μικρό κουτάκι)
160 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
βασιλικό ή ρίγανη
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το αλεύρι με τη μπύρα.Προσθέτουμε τις ελιές, το βασιλικό ή τη ρίγανη και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ξανά. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα, την οποία έχουμε λαδώσει καλά.
Ψήνουμε στους 180ºC για 1 ώρα περίπου.
Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: https://www.foodtrails.gr/eleopsomo/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: ΣΥΝΤΑΓΕΣ – FoodTrails Magazine https://www.foodtrails.gr/eleopsomo/.