Ελιόψωμο χωριάτικο

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Νόστιμοοοοοοοο……..!!!
Υλικά για 6 ψωμάκια:
500 γρ αλεύρι από σκληρό σιτάρι για ψωμί χωριάτικο
(από το φούρνο της γειτονιάς μου)
1 φακελάκι μαγιά ξερή
½ κουταλάκι αλάτι
1 1/3 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
10 ελιές Καλαμών

Ψιλοκόβουμε τις ελιές.
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό.
Αφήνουμε να ζυμωθεί καλά, 5-6 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2-3 ακόμα,
μέχρι να ενσωματωθούν καλά οι ελιές μέσα στη ζύμη.
Πασπαλίζουμε τη ζύμη με ελάχιστο αλεύρι και την αφήνουμε για μισή ώρα.
Μετά την χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια και πλάθουμε στρογγυλά ελιόψωμα.
Τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα
 και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στους 50ο για να φουσκώσουν.
Δυναμώνουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Για να δοκιμάσουμε αν ψήθηκαν γυρνάμε ένα ψωμάκι ανάποδα και το χτυπάμε ελαφρά. 
Αν κάνει κούφιο ήχο είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν ελαφρά
και τα τσακίζουμε σκέτα ή μαζί με το φαγητό μας!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μπριάμ με λουκάνικο χωριάτικο
  2. Νηστίσιμο, Αρωματικό Ελιόψωμο με Πράσινες…
  3. ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ!!! ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ…
  4. Λεμονάτο Φρικασέ με Λουκάνικο Χωριάτικο

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • ελιοψωμο αργυρως
  • ελιοψωμο αργυρω
  • ελιοψωμο αργυρως μπαρμπαριγου
  • ελιοψωμο μπαρμπαριγου
  • ελιοψωμα αργυρω
  • ελιοψωμα
  • ελιοψωμο
  • ελιοψωμακια με πορτοκαλι
  • ελιοψωμα αργυρως
  • μπαρμπαριγου