Ενα όμορφο μενού από τον chef Μιλτιάδη Κιούκα …

 

Αυτά τα καλέσματα τα λατρεύω! Όταν τα σπίτια βάζουν τα καλά τους και ανοίγουν τις πόρτες σε ανθρώπους. Όταν στήνονται τραπέζια μακριά στη μέση της σάλας για να καθήσουν 40 άτομα και να μοιραστούν ένα τραπέζι γεμάτο ομορφιά, γεύση, χαμόγελα, τσουγκρίσματα των ποτηριών, ευχές και μοιράσματα.

Στον Πύργο Πετρέζα πήγα πρώτη φορά, στρίβοντας από τη Λεωφ.Μαραθώνος στο Πικέρμι προς τα Σπάτα. Οδηγούσα ανάμεσα σε κτήματα με αμπέλια και ελιές, στα Μεσόγεια και σκεφτόμουν πόσο ήθελα να βρεθώ εδω ένα καλοκαιρινό πρωϊνό, με τη μυρωδιά του στεγνού χώματος, τη νωχελική ζέστη και την μουσική των τζιτζικιών. Μια συναυλία των αισθήσεων θα ήταν, μέχρι να φτάσω στο Μαρκόπουλο.

Εστριψα δεξιά και μπήκα στον Πύργο. Πέτρινα, πλακόστρωτα, φυτεμένα, σκιερά. Με υποδέχθηκαν με ένα ποτό καλωσορίσματος και με άφησαν για λίγο να μαγευτώ από την ομορφιά του χώρου. Και μέσα, και έξω είναι ονειρεμένα! Οι τρεις αδελφές που φροντίζουν, μετά τον μπαμπά τους, τον Πύργο είναι η Ακριβή, η Δήμητρα και η Σοφία. Μας είπαν για τα 60στρέμματα αμπέλια που έχουν γύρω από τον Πύργο, για τα κρασιά που βγάζουν με δική τους ετικέτα και για την απόφασή τους να έχουν δικό τους chef στον Πύργο Πετρέζα, ώστε κάθε εκδήλωση που αναλαμβάνουν να είναι ξεχωριστή σε σχεδιασμό, σε γεύση και αισθητική.

Ο chef, Μιλτιάδης Κιούκας, έχει αναλάβει την κουζίνα του Πύργου κι εμείς, αυτό το ζεστό Οκτωβριάτικο μεσημέρι, είχαμε την χαρά και απολαύσουμε ένα δικό του μενού, συνοδευμένο από τα δύο κρασιά του Πύργου. Παλαμάκια!

Απολαύστε τις φωτογραφίες (με κλικ πάνω τους μεγαλώνουν) και πάρτε ιδέες από τη σύνθεση του μενού και το καταπληκτικό art de la table. Αν αυτό ήταν μια πρώτη γεύση διοργάνωσης, αισθητικής και κουζίνας, τότε σκεφτείτε σοβαρά την επιλογή του Πύργου Πετρέζα για την επόμενη σημαντική οικογενειακή ή επαγγελματική εκδήλωση. 

Μενού 

 Welcome cocktail
μαστίχα με βασιλικό

 Ορεκτικά
Ταραμά σε μαύρο ψωμί από μελάνι σουπιάς με ξυδάτο γαύρο
Τηγανίτα πατάτας με αυγό ορτυκιού και λούντζα μυκόνου
Μελιτζάνα σχάρας με κοτόπουλο πιπεριά
Πιτάκι με προσούτο τυρί καπνιστό 

Πρώτο πιάτο
Συκώτι μοσχαρίσιο σχάρας με καραμελωμένα κρεμμύδια, σταφίδες και δεντρολίβανο
Πιτάκι φωλιά με μελιτζάνα ντοματίνια και σάλτσα φέτας

Σαλάτες
Σαλάτα αγγινάρα πατάτα μικρό καρέ φρέσκο κρεμμύδι αβοκάντο mass σάλτσα λαιμ τρούφα
Σαλάτα σπανάκι με τραγανό προσούτο κατσικίσιου τυρί

Δεύτερο πιάτο
Κριθαράκι με καραβίδες και σκορπίνα

Κύριο πιάτο & γαρνιτούρες
Κόντρα μοσχάρι γάλακτος φάρμας Μπράλου με σάλτσα από αρωματικά βότανα και λεμόνι
Κανελόνι με μανιτάρια πράσο και γραβιέρα
Πουρέ σελινόριζα
Πατάτες φούρνου με χονδρό αλάτι και κόλιανδρο

Γλυκά
Δίπλες ανθότυρο
Πραλίνα φουντουκιού
Τάρτα λεμονιού φράουλες παγωτό φυστίκι

Επρεπε να φύγω και έχασα τις φωτογραφίες των γλυκών. Το αποχαιρετιστήριο πακετάκι μου είχε ένα βαζάκι ντοματάκι γλυκό κουταλιού χειροποίητο από τον chef. Σας ευχαριστώ πολύ, με αγκάλιασε ο χώρος, οι άνθρωποι και οι γεύσεις.

 

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: TasteFULL, http://www.tastefull.gr/content/pyrgos-petreza-menu.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Συνταγές: Μενού Χριστουγέννων με μοσχάρι
  2. Συνταγές: Μενού Χριστουγέννων με χοιρινό
  3. Σαλάτα του chef
  4. Πρωτοχρονιάτικο μενού 2012