~ ΕΣΚΑΛΟΠ ΤΥΛΙΧΤΑ ~

 

Δείτε τη συνταγή στο una cucina

«Εσκαλόπ» λέγεται φέτα κρέατος ή πουλερικού που το έχουμε χτυπήσει για να γίνει λεπτό!! Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όχι πολλά, η κατάληξή τους ήταν στο τηγάνι, παναρισμένα με αλεύρι αυγό και γαλέτα. Σπουδαίο πιάτο, αλλά κουραστικό τουλάχιστον για μένα. Από τότε που ανακάλυψα τον 3ο δρόμο για το «σοσιαλισμό» (άσχετο) έγιναν εξίσου ποθητά κι αγαπημένα. Η γέμιση δεν είναι ίδια κάθε φορά. Η σημερινή εκδοχή έχει να κάνει και με την πληθώρα των υλικών που έτυχε να βρίσκεται στον ψυκτικό θάλαμο της οικίας μου. Συστήνεται με άκρατο ενθουσιασμό!!!

ΥΛΙΚΑ
4 λεπτές φέτες κιλότο (μοσχάρι) χτυπημένες
2κτΣ βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
2 φέτες πεπερόνι
1 μανιτάρι Pleurotus
2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
50 γρ κασέρι Μυτιλήνης
1 φέτα ψωμί toast χωρίς κόρα
2 κτΣ γάλα
2 κτΣ BRANDY
Λίγο μαϊντανό
½ κύβο λαχανικών BIO
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
Αλάτι πιπέρι


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1κτΣ βούτυρο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι , το κολοκυθάκι, το καρότο, το πεπερόνι και το Pleurotus, όλα ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σβήνουμε με 1 κτΣ BRANDY και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα. Τα ανακατεύουμε με το ψωμί, το μαϊντανό και τη γαλοπούλα κι αυτά ψιλοκομμένα.
Απλώνουμε τα εσκαλόπ και μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα. Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα πιάνουμε σφιχτά με οδοντογλυφίδες.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε ελαφρά τα εσκαλόπ.
Προσθέτουμε άλλη 1 κτΣ BRANDY, αλατοπίπερο, τον κύβο λαχανικών και τη σάλτσα ντομάτας.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ½ ώρα.
Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες και τα σερβίρουμε περιχυμένα με τη σάλτσα τους.

Τα γαρνίρουμε με πουρέ πατάτας ή άσπρο πιλάφι.

Ένας φίλος που το παίζει …«Αφεντικό», όταν πριν από καιρό του είχα αναφέρει το πιάτο, μου είπε πως το προτιμάει με μπόλικη σάλτσα για πολύωρα μακροβούτια!! Είπα λοιπόν, να μη του χαλάσω το χατίρι :)

Πίνουμε ένα σαμπανιζέ αρωματικό ροζέ.

«Α,  και κάτι που παραλίγο να ξεχάσω. Από αυτήν εδώ την ανάρτηση η φόρμα σχολίων έχει αλλάξει!! Δεν ξέρω αν θα σας δυσκολέψει (δε σας φοβάμαι), αλλά προσπαθήστε το :) 
Ένα email θέλει όλο κι όλο που δόξα τον πανάγαθο, όλοι έχουμε!
Οι απαντήσεις στα σχόλια μπαίνουν ακριβώς κάτω από κάθε σχόλιο, κάτι που βολεύει αφάνταστα και που στο wordpress γίνεται έτσι κι αλλιώς…» είχε πει χθες ο ποιητής, αλλά φευ άλλαι αι βουλαί του Γεωργίου άλλαι δε των browsers!! 
Έγινε ένα απίστευτο μπάχαλο, με αποτέλεσμα άλλοι να βλέπουν σχόλια και να αφήνουν, άλλοι να μη βλέπουν που να αφήσουν και άλλοι να μη βλέπουν κανένα από τα σχόλια των προηγούμενων αναρτήσεων… 
Οπότε πάμε πάλι απ την αρχή κι όταν ο blogger αποφασίσει να αναβαθμίσει την φόρμα των σχολίων του, συμμορφωνόμαστε..
 Συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία :(
Θα προσπαθήσω να  επαναφέρω τα ήδη δημοσιευμένα σχόλια.. Αν δεν τα καταφέρω, ξέρετε εσείς ;)

Πηγή: una cucina

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. »ΜΠΥΡΩΜΕΝΑ» ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
  2. ~ ΕΣΚΑΛΟΠ ΤΥΛΙΧΤΑ ~
  3. Κολοκυθολούλουδα για μερακλήδες
  4. ~ Κοτόπουλο με Κριθαράκι ~