ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας

 

Δείτε τη συνταγή απο Vegetarian Recipes
Υλικά

1 μικρή κολοκύθα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτί light γάλα καρύδας
1 κούπα νερό (από αυτό που θα βράσετε τα μακαρόνια)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. διατροφική μαγιά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά της επιλογής σας και κρατήστε μία κούπα από το νερό που μαγειρέψατε τα ζυμαρικά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόψτε την κολοκύθα στα δύο, βάλτε τη σε ένα ταψί, προσθέστε 2 κούπες νερό και ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Βγάλτε από το φούρνο κι αφήστε τη να κρυώσει. Αφαιρέστε τη φλούδα και κάντε την κολοκύθα πουρέ στο μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, το γάλα καρύδας, και τη μισή κούπα από το νερό ζυμαρικών που έχετε κρατήσει. Ανακατεύετε συνεχώς για 5 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά όλο το μείγμα. Προσθέστε τη διατροφική μαγιά και το αλάτι, χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5-10 λεπτά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή προσθέστε και το υπόλοιπο νερό. Προσθέστε τα ζυμαρικά σας στη σάλτσα κι ανακατέψτε. Σερβίρετε ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

Πηγή: Vegetarian Recipes

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Συνταγές: Στρούντελ κολοκύθας με σάλτσα κανέλας
  2. Σουτζουκάκια Ψητά με Σάλτσα Πορτοκάλι με Πουρέ Πατάτας & Κολοκύθας
  3. Σάλτσα μανιταριών για ζυμαρικά
  4. Ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα μουστάρδας