Ηπειρώτικη κοτόπιτα ή κρεατόπιτα με πέτουρα (χυλοπίτες)

 

Δείτε τη συνταγή απο Υποβολή Συνταγής
Για τα φύλλα:

4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ή 1 1/2 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά λάδι

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:

Μία κότα χωριάτισσα περίπου 1 1/2 κιλό ή 1 1/2 κιλό ζυγούρι

5 μεγάλα κρεμμύδια

3 αυγά

8 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό του κρέατος ή της κότας αναλόγως

Aλάτι

Πιπέρι

Λίγο λάδι

Εκτέλεση

Βράζουμε την κότα ή το ζυγούρι μαζί με τα κρεμμύδια καθαρισμένα ολόκληρα, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι μέχρις ότου να πέφτει το κρέας από το κόκαλο.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε …
Πηγή: Υποβολή Συνταγής

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Βλάχικη κρεατόπιτα με ψημένα φύλλα
  2. Θρακιώτικη κρεατόπιτα
  3. Bίντεο με εύκολο φύλλο στο χέρι και Κοτόπιτα