Ηπειρώτικη πίτα (χωρίς φύλλο)

 

Δείτε τη συνταγή απο Γεύση Ελευθερίας
τεμπελοτυροπιτα (ηπειρώτικη)

Υλικά

1 κούπα φαρίνα

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 κούπα γάλα

½ κιλό τυρί φέτα

1 κουπα κασέρια διάφορα τριμμένα

φρυγανιά τριμμένη

2 κουταλιές σουπας βιταμ

4 αυγά

πιπέρι

προαιρετικά

δυόσμο ή ρίγανη

Εκτέλεση

χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το τυρί και το κασέρι και τα χτυπάμε να γίνουν ένας λείος χυλός.

Προσθέτουμε το τυρί και το μισό κασέρι.

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά να πάει παντού.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει, περίπου στα 30-45 λεπτά.

Δεν ξεχνώ

Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές βάζοντας χρωματιστές πιπεριές σε κύβους, μπέικον και ότι άλλο έχει το ψυγείο μας, αν και εμείς την προτιμούμε μόνο μα τυρί και κασέρια.

καλή επιτυχία



Πηγή: Γεύση Ελευθερίας

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μπακαλιαράκια τηγανητά
  2. Σκορδομακαρονάδα
  3. Σαλάτα ρεπάνι-καρότο
  4. Σάντουιτς με τόνο (light)

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • πιτα χωρις φυλλο με κους κους