ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΚΟΛΙΟΥΣ!!!

 

Δείτε τη συνταγή στο COOKTHEBOOK
Σημείωση: Όταν λέμε «ισπανικό πλακί» εννοούμε το πλακί που δεν έχει καθόλου κρεμμύδι -και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου γιατί έτσι αναδεικνύεται το άρωμα του ψαριού- και περιέχει πολλές πάρα πολλές πιπεριές. Όσο για τους πλουσιώτατους σε Ω3 κολιούς και παρ” ότι δεν είναι Αύγουστος που λέει η παροιμία: ας είναι καλά η Γεωργία η νεαρή ιχθυοπώλις της Λαϊκής μας που μας τους προμήθεψε χτες όπως μας προμηθεύει όλο το χρόνο και τα υπόλοιπα ψάρια. Σηκώνεται η κοπέλα με τα μαύρα σκοτάδια και βρίσκεται πριν το χάραμα στη Σκάλα Κερατσινίου για να έχει για μας, σε πολύ χαμηλές εννοείται τιμές εν σχέσει με τα ιχθυοπωλεία, ό,τι πιο φρέσκο θα βρει εκεί πέρα. Ιδίως αυτή την εποχή που επιτρέπεται το ψάρεμα της τράτας και όλη η ιχθυόσκαλα μοσχοβολάει Αιγαίο! Αρκεί να σας πω ότι τα συγκεκριμένα ψάρια μοσχομύριζαν τόσο πολύ θάλλασσα που μετά το καθάρισμα τους δεν μου έκανε καρδιά να πλύνω τα χέρια μου!

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κολιούς (όσο μεγαλύτεροι τόσο καλύτερα)
1 κιλό πιπεριές (κέρατα) κομμένες σε λωρίδες
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, ελαιόλαδο


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα ταψί -εγώ χρησιμοποίησα αλουμινένιο αλλά πιστεύω ότι το pyrex είναι καλύτερο γιατί μπορούμε να παρακολουθούμε τη στάθμη των υγρών- τοποθετούμε τα υλικά σε στρώσεις. Πρώτα βάζουμε μια στρώση πιπεριών και από πάνω μια στρώση πατάτες. Τοποθετούμε τα ψάρια που προηγουμένως με ένα κοφτερό μαχαίρι τα έχουμε ανοίξει στα δύο. Προσθέτουμε λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανο, τις σκελίδες σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε τις στρώσεις απλώνοντας πάνω από τα ψάρια τις υπόλοιπες πατάτες, μετά τις υπόλοιπες πιπεριές και πάνω-πάνω τις φέτες ντομάτας. Αλλατοπιπερώνουμε πάλι και ρίχνουμε από πάνω το λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 200 βαθμών για 1 περίπου ώρα.

.
Navarino-s: συνταγές lofaloco (low fat low cost)

Πηγή: COOKTHEBOOK

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Συνταγή για ψαρί πλακί.
  2. Σαρδέλες πλακί στο φούρνο.Συνταγή από την…
  3. Παλαμίδα πλακί στό φούρνο!!