Κέικ αμυγδάλου με αρωματισμένο ελαιόλαδο

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Καλή βδομάδα, γλυκιά σαν αυτό το κεκάκι που το
αρωματισμένο ελαιόλαδο το κάνει ελαφρύ και ευωδιαστό!

Για μια μακρόστενη φόρμα No 26:
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρ ζάχαρη άχνη
3 αυγά
150 γρ αρωματισμένο ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ αμύγδαλα σε σκόνη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν.
Αν έχουμε αμύγδαλα με φλούδα,
τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε βραστό νερό
και μετά αφαιρούμε την φλούδα με τα δάχτυλά μας.
Κατόπιν τα στεγνώνουμε και τα τρίβουμε στο μούλτι
να γίνουν σαν τραχανάς…
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο
(που το έχουμε αρωματίσει με φλούδες εσπεριδοειδών –
 βλέπε εδώ) ~
 αλλά και σκέτο καλής ποιότητας ελαιόλαδο μας κάνει.
Προσθέτουμε τα αυγά και την άχνη ~
 αν δεν έχουμε άχνη τρίβουμε στο μούλτι απλή λευκή ζάχαρη
μέχρι να γίνει σαν πούδρα!
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ανακατευούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, τα αμύγδαλα και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε ελαφρά. 
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά
μια μακρόστενη φόρμα για κέικ,
αδειάζουμε μέσα το μίγμα
 και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 170ο.
Δομικάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού,
αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο,
διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε από το φούρνο,
το αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα,
μετά ξεφορμάρουμε σε πιατέλα
 και όταν κρυώσει τελείως πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Απολαύστε!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Φανταστικό κέικ με κεράσι ,καρύδα ,και μαρμελάδα!!
  2. Κουλουράκια πορτοκαλιού με ελαιόλαδο
  3. ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ!!!
  4. Κέικ με γλυκό κρασί