Κέικ Λεμόνι με limoncellο και Φυστίκι Αιγίνης

 

Δείτε τη συνταγή απο Funky Cook

Ένα υπέροχο αρωματικό κέικ κατάλληλο για κάθε ώρα που θα σας ξετρελάνει!!!
Τα υλικά μας
για το κέικ
300  gr.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 gr.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1/2 φλυτζάνι limoncellο
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
για το γλάσσο
Χυμό ενός λεμονιού
4-5 κουταλιές της σούπας άχνη
για το πασπάλισμα
Φυστίκι Αιγίνης ανάλατο ψιλοκομμένο
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
το κέικ 
Στο μίξερ χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια συνεχίζουμε για 1 λεπτό το χτύπημα.
Προσθέτουμε στο μείγμα 2-3 κουταλιές αλεύρι,το limoncellο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι.
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα,ανακατεύοντας συνεχώς με την σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλεύρωμένη φόρμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 1 ώρα.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα.
το γλάσσο
Ανακατεόυμε με σύρμα την άχνη με το λεμόνι και περιχύνουμε το κρύο κέικ.
Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης!
Tips: Άν δεν έχετε  limoncellο αντικαταστήστε το με λικέρ λεμόνι.
Εναλλακτικα κάνετε ένα ελαφρύ σιρόπι με 3 κουταλιές ζάχαρη και 1/2 φλυτζάνι νερό και προσθέτε χυμό από ένα λεμόνι και περισσότερο ξύσμα.

Πηγή: Funky Cook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κανταίφι με Φυστίκι,Καρύδι και Αμύγδαλο
  2. Τραχανάς με Ξινόγαλο,Ντομάτα και Πάπρικα
  3. Φιτούρα ή Φριτούρα Παραδοσιακό Γλύκισμα της Ζακύνθου και μία Παραλλαγή με Κρέμα Λεμόνι
  4. Πατάτες Γιαχνί