Κέικ με γιαούρτι και λεμόνι

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Σας αρέσουν οι ξινούτσικες γεύσεις;  Δοκιμάστε το!

Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα 26cm:

1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. τσαγιού μπέικιν
Μισό κουτ. τσαγιού αλάτι
250 γρ. γιαούρτι
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
Ξύσμα και χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
1 βανίλια
8 κουταλιές σπορέλαιο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά 
μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (Νο 26).
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε μαζί το γιαούρτι, 
το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα και την βανίλια.
Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι, 
ανακατεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα.
Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνουμε και το σπορέλαιο
 και ανακατεύουμε καλά.
Το μίγμα θα είναι παχύρευστο. 
Αν όμως σας γίνει πολύ σφιχτό, 
το διορθώνετε προσθέτοντας λίγο γάλα.
Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, 
μέχρι να ροδίσει καλά.
Βυθίζουμε στο κέικ τη λάμα ενός μαχαιριού, 
αν βγει καθαρή είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα.
Εν τω μεταξύ, σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό λεμονιού 
και το μισό φλ. ζάχαρη που κρατήσαμε, 
 μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το σιρόπι να γίνει διάφανο ~ 
για 1 λεπτό περίπου ~ και το αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, όπως είναι καυτό, 
κάνουμε  πολλές τρύπες σε όλη την επιφάνεια 
με ένα ξυλάκι από σουβλάκι,
το περιχύνουμε προσεκτικά με το σιρόπι 
και το αφήνουμε να ποτίσει καλά!
Μόλις κρυώσει εντελώς, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε! 
Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια 
με λίγη ζάχαρη άχνη!

Σας εύχομαι ένα όμορφο, γευστικό Σαββατοκύριακο!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Γιαούρτι με φρούτα και βρώμη
  2. Κεϊκ λεμόνι
  3. ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ!!!
  4. Κέικ με πετιμέζι και σταφίδες