ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο Νοστιμες Συνταγες της Γωγως



Ενα νοστιμοτατο,νηστισιμο φαγακι..







ΥΛΙΚΑ


1 κιλο μετρια καλαμαρακια
1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι
3 φρεσκα κρεμμυδακια
2 σκ.σκορδο
5-6 κλωναρακια μαινταν
Χυμο απο μισο λεμονι
1 κουπα ρυζι
1 συσκευασια ντοματακια κονκασε
Αλατι
Πιπερι
Ελαιολαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χωριζουμε το κεφαλι απο το σωμα,αφαιρουμε το κοκαλο και οτι αλλη ακαθαρσια
απο το σωμα,τα πλενουμε καλα και τα αφηνουμε στην ακρη.
Αφαιρουμε τα ματια απο το κεφαλι,και αρχιζουμε να ψιλοκοβουμε πλοκαμια και κεφαλι.



ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια το σκορδο,και τα σωταρουμε με λιγο ελαιολαδο,σε ενα τηγανι



στην συνεχεια ριχνουμε τα ψιλοκομμενα πλοκαμια,τα σωταρουμε και αυτα,



ριχνουμε  το μαιντανο,το χυμο λεμονιου





την μιση συσκευασια ντοματακια,αλατοπιπερωνουμε και τα αφηνουμε να σιγοβρασουν για 5 λεπτα,





και στην συνεχεια ριχνουμε το ρυζι



 με 2 κουπες νερο,



 και τα αφηνουμε μεχρι να βρασει το ρυζι.



Τελος με την βοηθεια ενος μικρου κουταλιου παιρνουμε λιγη λιγη γεμιση
και γεμιζουμε τα καλαμαρακια,τα κλεινουμε με μια οδοντογλυφιδα
και τα τοποθετουμε σε ενα ταψακι.



Προσθετουμε την υπολοιπη ντοματα



,προσθετουμε λιγο ελαιολαδο μια κουπα νερο,
αλατοπιπερο,




σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο το ταψι και ψηνουμε σε προθερμαμενο
φουρνο στους 180 βαθμους για 35 λεπτα και τελος αφαιρουμε το αλουμινοχαρτο
και τα αφηνουμε για πολυ λιγο να παρουν λιγο χρωμα και ειναι ετοιμα.
Μην τα αφησετε πολυ στο φουρνο γιατι θα στεγνωσουν, και θα σκληρυνει το κρεας τους.







ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Πηγή: Νοστιμες Συνταγες της Γωγως

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ Η” ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ!!!
  2. ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ!!!
  3. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ….ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ!!!
  4. ΨΩΜΙ!!!