ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

 
image

4 – 5 καλαμάρια μεγάλα

500 γρ Φέτα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη (φλωρίνης) πιπεριά ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

8 κ.σ. ελαιόλαδο

3 – 4 κ.σ. ούζο

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε εσωτερικά και αφαιρούμε τα πτερύγια, τα οποία τα κόβουμε σε κομματάκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα μας.Στην συνέχεια ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε καλά τα κομμένα πτερύγια, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι , ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά 2-3 λεπτά ακόμη.Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε.Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα και κλείνουμε καλά

με οδοντογλυφίδα.Τυλίγουμε τα καλαμάρια μας σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή εναλλακτικά τα ψήνουμε στο φούρνο μας σε ένα πυρέξ στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περιχυνοντάς τα με λίγο λάδι.Προσοχή το καλαμάρι ψήνεται σχετικά γρήγορα (ο χρόνος είναι άνάλογα το μεγεθός τους).

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://spitikofagaki.blogspot.com/2011/03/blog-post.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΑΚΙ http://spitikofagaki.blogspot.com/2011/03/blog-post.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Καλαμάρι γεμιστό, αφρός ζαφοράς
  2. ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΨΗΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ
  3. ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΨΗΤΟ ΣΑΛΑΤΑ
  4. Καλαμάρι, Καλαμάρι, Καλαμάρι.

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • καλαμαρι γεμιστο
  • καλαμαρι γεμιστο με χορτα