Καλοκαιρινή τηγανιά μπύρας με λουκάνικο

 
image
Φεύγω για την πατρίδα.

Η νοικοκυρά και βασίλισσα της κουζίνας μου.
Πίσω  πατέρας και κόρη,στο χώρο μου, που ελάχιστα θα λειτουργήσει…και αρχίζω…. ανακυκλώνω  για να μην πεταξουν…
Στη λογική αυτή,φάγαμε χθες,  ένα μοσχομυριστο φαγάκι.
Βασική προϋπόθεση, ένα καλό λουκάνικο, μια αξιοπρεπής μπύρα!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. λουκάνικο ροδέλες
2 τσακώνικες μελιτζανες χοντρές ροδέλες
2 κολοκυθάκια μεγάλους κύβους
1 κίτρινη πιπεριά κέρατο μεγάλα κομμάτια
1 κόκκινη πιπερια Φλωρίνης μεγάλα κομμάτια
10 ντοματίνια κομμενα στη μέση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ.μπύρα
2 κ.σούπας σόγια σος
1/2 κ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο
4-5 πατατούλες baby κομμένες στα 4
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
Βαζουμε στο λαδι κρεμμυδι και σκορδο να μαραθούν.
Προσθέτουμε το λουκάνικο, τα λαχανικά ,τα αφήνουμε λίγο να τηγανιστούν,προσθέτουμε την πάπρικα και σβήνουμε με τη σόγια.
Περιχύνουμε με τη μπύρα και βάζουμε και τα μυρωδικά.
Αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν και να μελώσει η σάλτσα.

image
Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πατάτες τηγανιτές και ζυμωτό χωριάτικο ψωμί.
Πίνουμε άφθονη μπύρα!
ΥΓ: Η cook από αύριο θα βρίσκεται στην πατρίδα.
Καλό καλοκαίρι σε όλους,ανεξαρτήτως διακοπών…έτσι κι αλλιώς οι διακοπές εν μέσω αυτής της καταιγίδας λαμβάνουν άλλο νόημα…

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://cookthebook.blogspot.com/2013/07/blog-post_12.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: cookthebook http://cookthebook.blogspot.com/2013/07/blog-post_12.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Χυλοπιτάκι με κιμά από λουκάνικο
  2. Ψωμί μπύρας γεμιστό με ελιές και φέτα
  3. Ψωμί μπύρας
  4. Χοιρινή τηγανιά με πράσο και πορτοκάλι,…