Καρπούζι με φέτα και ζελέ υβίσκου

 
image

1Καρπούζι
50γρ Φύλλα ιβίσκου
500ml Νερό
500 Ζάχαρη
1,5γρ αγάρ
350γρ φέτα
150 Κρέμα γάλακτος

Κόβουμε το καρπούζι σε ομοιόμορφες  μερίδες, με τα κομμάτια που μένουν φτιάχνουμε 500ml χυμό στον οποίο διαλύουμε 250γρ ζάχαρη. Εμποτίζουμε το καρπούζι στον γλυκό χυμό με το Gastrovac ή με sous vide, πολύ καλή δουλειά κάνει και το siphon, το οποίο δεν σταματάει στον εμποτισμό αλλά παράγει ένα ενδιαφέρον ανθρακούχο αποτέλεσμα, το μόνο μειονέκτημα είναι η διαστάσεις του καρπουζιού, θα πρέπει να είναι μικρές για να χωρούν στο siphon, παρ” όλα αυτά αξίζει τον κόπο ειδικά σε γευστικές δοκιμές και δείπνα.
Συνεχίζοντας φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αγάρ και τα φύλλα ιβίσκου, όταν κρυώσει το χτυπάμε με ένα blender για να φτιάξουμε μια πηχτή σως.
Λιώνουμε καλά την φέτα με την κρέμα γάλακτος, την περνάμε από σήτα και την βάζουμε σε ένα siphon, οπλίζουμε και το διατηρούμε εκτός ψυγείου.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://greekgastronomia.blogspot.com/2012/06/blog-post_18.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Διασκεδάζοντας την Ελληνική Κουζίνα http://greekgastronomia.blogspot.com/2012/06/blog-post_18.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μους καρπούζι
  2. Καρπούζι σχάρας σαλάτα
  3. Συνταγή κοκτέιλ – Καρπούζι και τεκίλα Blanco
  4. Πολύχρωμο ζελέ φρούτων με γάλα