ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο Νοστιμες Συνταγες της Γωγως

Ειναι ευκολα,γρηγορα και νοστιμοτατα..
Απλα δοκιμαστε τα!!!
Εγω βεβαια τα εκανα υπερ παραγωγη (μεγαλα κομματια)
αλλα αυτο δεν επηρεασε φυσικα την γευση τους..











ΥΛΙΚΑ


4 ασπραδια
3/4 φλ.τσαγιου ζαχαρη
2 φλ.τσαγιου ψιλοκομμενα καρυδια
2 κ.σουπας κακαο αγλυκο
1/2 κ.γλυκου κανελα
1 κ.γλυκου ξυσμα πορτοκαλιου
80 γρ.σοκολατα κουβερτουρα τριμμενη στον τριφτη
Μαρμελαδα πορτοκαλι για την γεμιση.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βαζουμε τα ασπραδια στο μιξερ στη μεσαια ταχυτητα να χτυπηθουν για 5 λεπτα



και στην συνεχεια ριχνουμε την ζαχαρη και συνεχιζουμε το χτυπημα,



μεχρι να εχουμε μια ωραια δεμενη και σφιχτη μαρεγκα.



Σε ενα μπολ βαζουμε τα ψιλοκομμενα καρυδια,την τριμμενη κουβερτουρα,
το κακαο,το ξυσμα πορτοκαλιου την κανελα,



και με ενα κουταλι τα ανακατευουμε καλα.



Παιρνουμε 3 κ.σουπας μαρεγκα και με κοφτες κινησεις τη διπλωνουμε στα στερεα υλικα.




Ριχνουμε και την υπολοιπη μαρεγκα 



και με απαλες κινησεις ανακατευουμε
καλα να ενωθουν ολα τα υλικα.



Παιρνουμε μια λαμαρινα την στρωνουμε με αντικολλητικο χαρτι ψησιματος
και με εναν κορνε η” με ενα κουταλι βαζουμε κουταλια κουταλια αραια το μειγμα.





Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους  για 15-20 λεπτα.



Τα αφηνουμε να κρυωσουν ,γεμιζουμε με μαρμελαδα





 και τα κολλαμε δυο δυο.



Διατηρηστε τα καρυδατα σε αεροστεγες σκευος για να παραμεινουν αφρατα
και τραγανα μεχρι το τελευταιο.








Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Πηγή: Νοστιμες Συνταγες της Γωγως

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ!!!
  2. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ….ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ!!!
  3. ΨΩΜΙ!!!
  4. ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ!!!

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • παστα καρυδατο