Κασερόπιτα ζουμερή & αφράτη !!!

 
image

Υλικά

450γρ. κασέρι

100γρ. παρμεζάνα

4 αυγά

1 λίτρο γάλα

500γρ.φύλλο κρούστας

80ml ελαιόλαδο για το φύλλο

image

Τί κάνουμε

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

Λαδώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμο ή

οβάλ πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε μέσα 5 φύλλα οι άκρες των οποίων να

κρέμονται έξω από το ταψί για να κλείσουμε την πίτα.Στάζουμε με το πινέλο

λάδι στο καθένα.

Απλώνουμε στα φύλλα το μισό τριμμένο τυρί.

Στρώνουμε από πάνω 3 φύλλα.

κρούστας λαδώνοντας το καθένα και απλώνουμε

το υπόλοιπο τυρί.

image

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία είναι κι αυτά λαδωμένα.

Τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια μ” ένα πιρούνι προσέχοντας να φτάσει βαθιά.

Χτυπάμε σ” ένα μπολ τα αυγά με το γάλα να

Αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω από την πίτα.

Την αφήνουμε να

σταθεί 30 λεπτά και μετά την ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης – Ας Μαγειρέψουμε

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/YDdSC/~3/3XpwHmG7jyE/blog-post_16.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κασερόπιτα
  2. Ζουμερή τυρόπιτα σε τραγανό φύλλο κρούστας
  3. ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΖΟΥΜΕΡΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
  4. Ζουμερή τούρτα ινδοκάρυδου