Κασιόπιτα ή αλευρόπιτα ή ζαρκόπιτα

 



Κασιόπιτα ή αλευρόπιτα ή ζαρκόπιτα


κασιόπιτα-αλευρόπιτα-ζαρκόπιτα

Παραδοσιακή συνταγή για μια από τις γνωστότερες Ηπειρώτικες πίτες. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και είναι ιδανική για πρωινό ή κολατσιό.



4.0 αστέρια από
3 σέφ

Προετοιμασία: 5 λεπτά
| Μαγείρεμα: 25 λεπτά
| Σύνολο: 30 λεπτά

Συνταγή για: 6 μερίδες


Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα = 170 γρ.

Θερμίδες: 340 | Λιπαρά: 24 gr

Υλικά:


Βούτυρο:
100 γρ.



Αλεύρι:
2 κούπες


Γάλα:
1 κούπα



Χοντροτριμμένο τυρί φέτα:
350 γρ.

Οδηγίες:


1. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο και τη φέτα χοντροτριμμένη.

2. Ανακατεύετε να αναμιχθούν τα υλικά και αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 εκατοστό.

3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Μαγειρεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2010
από την syntages24


Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ!!! ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ..Η ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ..
  2. Ζυμαρόπιτα ή αλευρόπιτα – ηπειρώτικη πίτα…
  3. Συνταγή ντιπ με τυρί φέτα
  4. Συνταγή για κρέπες πατάτας

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • κασιοπιτα
  • συνταγες για ψωμι