ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

 


Στην Αθήνα τον ανθότυρο τον λένε μυζήθρα αλλά η διαφορά του ανθότυρου από την μυζήθρα είναι ότι ο ανθότυρος είναι η αποξηραμένη μυζήθρα. Αυτή η παραδοσιακή κρητική συνταγή είναι πολύ νόστιμη και γίνετε πολύ εύκολα.


ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

1 kgr κατσίκα
1 kgr ντομάτες για φαγητό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί
μακαρόνια (χοντρά)
1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι, κανέλα

Εκτέλεση

Βάζετε την κατσίκα σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και την αφήνετε να βράσει για 1 ώρα. Αφού βράσει σουρώνετε τον ζωμό και τον αφήνετε στην άκρια. Βάζετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρεται το κρεμμύδι. Προσθέτετε και την κατσίκα και την σοτάρεται κι αυτή ελαφριά. Σβήνετε με κρασί. Έχετε περάσει τις ντομάτες από το μπλεντερ και τις προσθέτετε κι αυτές στην κατσαρόλα με το δαφνόφυλλο και την κανέλα και αφήνετε να ψηθεί το φαγητό για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμα έως ότου αρχίσει το κρέας να λιώνει. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε το φαγητό στην άκρια. Βάζετε σε μία άλλη κατσαρόλα τον ζωμό και τον βράζετε και ρίχνετε τα μακαρόνια να βράσουν. Μόλις βράσουν και τα μακαρόνια τα βάζετε στα πιάτα, και προσθέτετε κομμάτια κρέατος με σάλτσα. Πασπαλίζετε με τον ανθότυρο και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!!!

Gourmet Food Lovers

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ!!!
  2. ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ!!!
  3. ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙΑ,ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!
  4. ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ Η” ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ!!!

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • κατσικα κοκκινιστη