Κεφαλόπουλα ψητά!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο cookthebook

Είπαμε ότι δεν σνομπάρουμε κανένα είδος ψαριού γιατί μία σοφή λαϊκή ρήση λέει ότι «καλύτερο ψάρι είναι το φρέσκο»! Γι” αυτό καμιά φορά οι τιμές συμβολική μόνο μπορεί να έχουν αξία και έτσι μπροστά στα φρέσκα σαβρίδια τις σάλπες και τα κεφαλόπουλα τύφλα νάχουνε οι πανάκριβες σφυρίδες και σιναγρίδες, άσε που λόγω χαμηλής τιμής τα φτηνά ψάρια δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των εισαγωγέων και προέρχονται αποκλειστικά από τις ελληνικές θάλασσες. Έτσι αν έχετε έμπιστο ψαρά ή εμπιστεύεστε το κριτήριο σας και βρείτε φρέσκα κεφαλόπουλα εκτός από τη θαυμάσια σούπα που μπορείτε να κάνετε, δοκιμάστε τα και ψητά και δεν θα χάσετε!


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: 
Επειδή τα συγκεκριμένα ψάρια έχουν πάρα πολλά και σκληρά λέπια καλό θα είναι να έχουμε ένα

κατάλληλο εργαλείο απολεπίσματος γιατί αλλιώς οι τοίχοι της κουζίνας μας θα γεμίσουν με…..στρας!

Όταν τα καθαρίσουμε και τα χαράξουμε τα αλατίζουμε καλά και χώνουμε στο χώρο της κοιλιάς τους

από δυο φέτες λεμονιού προσθέτοντας και λίγο δεντρολίβανο.

Για το ψήσιμο η καλύτερη λύση βέβαια είναι η σχάρα πάνω σε κάρβουνα πράγμα δύσκολο για τους περισσότερους οπότε καταφεύγουμε σε κάποια πιο προσιτή λύση κάποιου ειδικού σκεύους το

οποίο αλείφουμε με λίγο λάδι.

Γυρίζουμε τα ψάρια με τη βοήθεια μιας ειδικής πλαστικής σπάτουλας

Και τέλος σερβίρουμε στο πιάτο περιχύνοντας το ψάρι με λαδολέμενο στο οποίο έχουμε προσθέσει ρίγανη ή θυμάρι, ή και τα δύο μαζί. Εννοείται ότι συνοδεύεται από μια καλή σαλάτα εποχής και από δροσερό κρασί μοσχοφίλερο!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Πηγή: cookthebook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κεφτεδάκια ψητά
  2. Κυδώνια ψητά στο φούρνο
  3. ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ για να συνοδέψετε τα ψητά σας!!
  4. Κριθαράκι με ψητά λαχανικά